• Fostul nr. 1 mondial spune că stabilirea unui nivel de confort cu un antrenor este un exercițiu pe termen lung.
  • Emma poate fi una dintre cele mai bune din lume, dar trebuie să își găsească identitatea”, a declarat suedezul.
  • Acesta a subliniat că Răducanu trebuie să lucreze cu cineva în care poate avea încredere deplină.

Emma Răducanu are potențialul de a fi una dintre cele mai bune jucătoare din lume în următorii ani, potrivit lui Mats Wilander, de șapte ori campion de Grand Slam la simplu. Cu toate acestea, Wilander consideră că superstarului britanic îi lipsește o identitate” în ceea ce privește stilul său de joc, lucru pe care trebuie să îl prioritizeze.

Răducanu a lucrat cu patru antrenori diferiți de când s-a despărțit de Andrew Richardson, care i-a fost antrenor atunci când a devenit celebră prin câștigarea US Open 2021. În prezent, ea lucrează cu germanul Sebastian Sachs, care s-a alăturat echipei sale după ce asocierea cu Dmitry Tursunov s-a încheiat la sfârșitul sezonului trecut.

Wilander a subliniat că găsirea unui antrenor cu care să se simtă bine și care să lucreze cu ea timp de ani de zile este primul și cel mai important pas în încercarea Emmei Răducanu de a-și defini identitatea ca jucătoare. Fostul nr. 1 mondial a mai subliniat că stabilirea unui nivel de confort cu un antrenor este un exercițiu pe termen lung.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Emma poate fi una dintre cele mai bune din lume, dar trebuie să își găsească identitatea”, a declarat suedezul. Pentru asta are nevoie de antrenorul potrivit. Să găsești asta nu este o chestiune de două săptămâni, ci de ani”, a declarat Mats Wilander într-un interviu recent pentru Eurosport. Dezvoltând și mai mult acest aspect, tehnicianul de 58 de ani a subliniat că Răducanu trebuie să lucreze cu cineva în care poate avea încredere deplină.

Trebuie să găsească pe cineva în care să aibă încredere pentru a-și găsi identitatea ca jucătoare”, s-a exprimat Wilander.

Cine este noul antrenor al Emmei Răducanu, Sebastian Sachs?

Sebastian Sachs, în vârstă de 30 de ani, este unul dintre cei mai tineri antrenori de tenis profesionist din circuit. El însuși fost jucător, cariera de tenis a lui Sachs a fost întreruptă devreme, după care a decis să se aventureze în antrenorat. Sachs a început să lucreze cu Julia Goerges în 2016 și a fost antrenorul jucătoarei germane atunci când aceasta a ajuns pentru prima dată în semifinalele unui turneu de Grand Slam și a debutat în Top 10, într-un sezon 2018 strălucitor.

Sachs a lucrat și cu Victoria Azarenka în trecut. Cea mai mare realizare a sa ca antrenor a venit cu Belinda Bencic, pe care a ghidat-o spre medalia de aur olimpică la Jocurile de la Tokyo din 2021.

Înainte de începerea sezonului 2023 și în timpul pre-sezonului, Sachs s-a alăturat echipei Emmei Răducanu în regim de probă, asocierea inițială urmând să dureze până la Australian Open. Cu toate acestea, Răducanu se confruntă acum cu un test contra cronometru pentru a fi aptă pentru primul Grand Slam al anului, după ce a suferit o accidentare la gleznă la ASB Classic de la Auckland.