- Airsoft este un sport avizat de Ministerul Tineretului şi Sportului din România
- Airsoft-ul este un joc sportiv care simulează misiuni militare, cu arme neletale
- Pasionaţii de airsoft cheltuie între 100 şi 2.500 € pentru echipament
Gândirea strategică poate fi relaxantă. Îţi strângi prietenii şi mergi la airsoft. Este un joc unde faci mişcare în natură, gândeşti strategii de apărare sau de atac şi te poţi simţi ca un militar. În România, acest sport atrage tot mai mulţi adulţi care, după o săptămână încărcată de muncă, se relaxează prin joc.
Cristian Enache are o firmă de IT în Craiova. Stă, zilnic, mai mult de 10 ore în faţa unui monitor. În 2016 a descoperit acest joc, iar de atunci merge, la sfârșitul săptămânii, împreună cu prietenii, într-o pădure de la marginea Craiovei. Construiesc strategii şi fac mult sport în aer liber.
Cristian Enache, jucător airsoft: „E o armă electrică. Nu e mare senzaţie. Senzaţia cea mai mare ţi-o dă organizarea unei acţiuni, atacul sau apărarea eficientă a unui obiectiv, comunicarea prin staţie. De asta avem microfon, cască.”
La joc participă antreprenori, IT-işti, profesori, avocaţi şi chiar militari. Deşi jocul simulează conflicte armate sau misiuni militare, miza este distracția. Paul Balaci a fondat Clubul P4 Airsoft Craiova în anul 2016. Un joc poate dura de la 2 ore până la o săptămână. Fiecare participant vine cu echipamentul său şi nu plăteşte taxă de participare.
Paul Balaci, fondatorul Clubului P4 Airsoft Craiova: „Nu este un sport periculos. Singura problemă care se poate întâmpla este să-ţi lovească ochii, de aceea noi şi purtăm ochelari de protecţie.(…) Limita minimă este 6-8 persoane. Limita maximă poate să fie şi la sute. Sunt jocuri locale, jocuri regionale şi jocuri naţionale.”