Turneul de fotbal EURO 2020, din această vară, va rotunji veniturile restaurantelor, puburilor şi hotelurilor din oraşele unde se ţin meciuri cu 117 milioane euro, arată o analiză a Pitchinvasion.net, citată de Ziarul Financiar.

Restricţiile impuse de autorităţi ca urmare a pandemiei de COVID-19 vor reduce drastic încasările industriei HoReCa din oraşele unde se organizează turneul de fotbal EURO 2020, unul dintre cele mai concludente exemple fiind cel al Bucureştiului.

În Capitală vor avea loc patru meciuri, iar ca urmare a acestora, restaurantele, puburile şi hotelurile din oraş vor câştiga 3,6 milioane de euro.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
AI ACEEAȘI RUTINĂ LA JOB?
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL

Suma este însă de circa patru ori mai mică decât în mod normal, arată o analiză a platformei Pitchinvasion.net dedicată acestui turneu şi fanilor fotbalului.

Studiu EURO 2020: Echipa cotată cu prima șansă la câștigarea marelui trofeu

EURO 2020 începe pe 11 iunie și se încheie pe 11 iulie, iar primul meci pe Arena Națională se joacă pe 13 iunie: Austria vs. Macedonia de Nord.

Conform unui studiu amplu realizat de Stats Perfom Predictor, instrumentul dezvoltat de compania de analiză sportivă Opta, Franța are cele mai mari șanse că câștige trofeul de anul acesta, mai exact 20,5%. Ea este urmată de Belgia cu 15,7 %.