Campionatul European de fotbal 2020 este gata să înceapă. Marele eveniment, ediţie aniversară care celebrează 60 de ani de la primul Campionat European, se va desfăşura în perioada 11 iunie – 11 iulie 2021. Cele 11 orașe-gazdă ale turneului sunt: Bucureşti (România), Baku (Azerbaidjan), Copenhaga (Danemarca), Londra (Anglia), Munchen (Germania), Budapesta (Ungaria), Roma (Italia), Amsterdam (Olanda), Sankt Petersburg (Rusia), Glasgow (Scoţia), Sevilla (Spania).

Pentru fanii străini care vor veni la meciurile programate în București, UEFA a pregătit un ghid special, și le recomadă acestor, printre altele, să mânânce covrigi și sarmale.

„Românii au o slăbiciune pentru produsele moi, proaspăt coapte, și nu există lipsă de brutării în jur. Bucurați-vă de niște covrigi sau o Dobrogeana (plăcintă cu brânză) cel puțin o dată pe zi”, se arată pe site-ul UEFA. De asemenea, site-ul forului european menționează și celebrele sarmale: „Rulouri gustoase de varză cu carne de porc, fierte lent într-o oală de lut servită cu mămăligă”.

Recomandări

NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE-A SALVAT VACCINUL?
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT
MORIȘCA DE PE MOULIN ROUGE A CĂZUT

Prima partidă care se va disputa la Bucureşti, pe Stadionul „Arena Naţională”, este programată duminică, 13 iunie. Este vorba despre un meci din Grupa C între Austria şi Macedonia de Nord la ora 19.00, ora României. Programul complet este AICI.