• Fifa a pregătit un cod de conduită pe stadioane care se aplică la toate cele 64 de meciuri și care este mai strict decât la turneele anterioare.
  • Printre obiectele interzise pe stadioane se numără sticlele, cupele, borcanele, conservele sau orice altă formă de recipient închis sau cu capac care poate fi aruncat sau poate provoca răni.
  • Nu este permisă aducerea de alimente de orice fel – cu excepția cazului în care acestea sunt pentru bebeluși sau dacă sunt necesare din punct de vedere medical.

Suporterii de fotbal trebuie să își păstreze tricourile pe ei și să nu fie vizibil sub influența alcoolului pe stadioanele Cupei Mondiale din Qatar, au precizat organizatorii într-un cod de conduită pregătit pentru turneu. Fifa a pregătit un cod de conduită pe stadioane care se aplică la toate cele 64 de meciuri.

O secțiune îi sfătuiește pe posesorii de bilete cu privire la comportamentul lor pe stadion și trece în revistă o listă de lucruri pe care nu trebuie să le facă, care include următoarele:

Îmbrăcăminte

  • Suporterii nu trebuie să scoată articole de îmbrăcăminte sau să rămână fără tricou.
  • De asemenea, aceștia nu trebuie să dezvăluie părți intime ale corpului.
  • Ghidul adaugă: „Pentru evitarea oricărui dubiu, tatuajele și vopseaua de corp nu constituie îmbrăcăminte.”
  • Ministerul britanic de Externe recomandă vizitatorilor din Qatar să se „îmbrace modest” în public.

Alcoolul

  • Cei care asistă la meciuri nu trebuie „să se afle în mod vizibil sub influența alcoolului, a stupefiantelor sau a oricărei substanțe narcotice”.
  • Ministerul de Externe avertizează că este o infracțiune să bei alcool sau să fii beat în public, printre pedepse numărându-se o pedeapsă cu închisoarea de până la șase luni sau o amendă.
  • Cu două zile înainte de începerea turneului, a fost interzisă vânzarea de alcool pe stadioane – deși acesta va fi disponibil pentru spectatorii corporatiști.
  • Qatar a ordonat inițial ca standurile Budweiser să fie mai puțin vizibile, dar acum nu se va mai vinde alcool deloc pe toată durata turneului.

Articole interzise

Printre obiectele interzise pe stadioane se numără sticlele, cupele, borcanele, conservele sau orice altă formă de recipient închis sau cu capac care poate fi aruncat sau poate provoca răni.

Recomandări

ALTMAN PORNEȘTE RĂZBOIUL CU GOOGLE
100 LIDERI MONDIALI DAU STARTUL JO
CE ÎNSEAMNĂ TULBURAREA ARFID?
CE ESTE TULBURAREA ARFID?
CE DESTINAȚII VIZITEZI VARA ASTA?
UNDE CONDUCI ÎN WEEKEND?

Nu este permisă aducerea de alimente de orice fel – cu excepția cazului în care acestea sunt pentru bebeluși sau dacă sunt necesare din punct de vedere medical.

În condițiile în care se preconizează că temperaturile din Doha vor ajunge până la 30C (86F) în timpul zilei, se așteaptă ca fanii să fie direcționați către chioșcurile din teren pentru mâncare, apă și alte băuturi nealcoolice.