Cristiano Ronaldo ar fi pregătit să semneze un contract pe şapte ani cu Al-Nassr

Cristiano Ronaldo în timpul unui meci de fotbal. Valoarea de piaţă a clubului a ajuns la 3 miliarde de dolari. Sursa Foto: HEPTA
  • Lumea fotbalului va aştepta acum confirmarea următoarei mutări a lui Ronaldo.
  • Al-Nassr este în pole position pentru a câştiga cursa pentru semnătura sa.
  • Cu toate acestea, căpitanul portughez a sugerat anterior că şi-ar dori să rămână în Europa, iar Napoli şi Bayern Munchen au fost menţionate ca destinaţii alternative.

Cristiano Ronaldo ar fi gata să semneze un contract pe şapte ani cu gruparea saudită Al-Nassr, care include o majorare a salariului său de 200 de milioane de euro după 2024, relatează publicaţia spaniolă Marca.

Iniţial, în timpul Cupei Mondiale, s-a raportat că Al-Nassr a ajuns la un acord pentru a semna cu Ronaldo, care este liber de contract de când şi-a reziliat contractul cu Manchester United, la 22 noiembrie.

S-a vehiculat că jucătorul de 37 de ani va semna un contract pe doi ani cu gruparea saudită, dar, potrivit Marca, această înţelegere este acum stabilită să se încheie până în 2030. Publicaţia spaniolă precizează că Ronaldo va deveni ambasador la Al-Nassr după ce îşi va încheia cariera de jucător la club, în 2024. Din acel moment, conform Marca, salariul portughezului va creşte periodic, peste cele 200 de milioane de euro pe an.

Marca a mai relatat că, atunci când Ronaldo va deveni ambasador al Al-Nassr, el va juca un rol cheie în sprijinirea candidaturii Arabiei Saudite pentru găzduirea Cupei Mondiale din 2030, alături de Egipt şi Grecia.

Ronaldo a negat în mod public un acord cu Al-Nassr după victoria Portugaliei cu 6-1 în optimile de finală împotriva Elveţiei la Cupa Mondială, iar clubul a refuzat, de asemenea, să confirme orice negocieri. Cu toate acestea, antrenorul lui Al-Nassr, Rudi Garcia, a recunoscut că ar fi încântat de şansa de a-l antrena pe câştigătorul de cinci ori al Balonului de Aur. Cred că orice antrenor ar fi încântat să antreneze un mare star precum Cristiano. Întotdeauna am crezut că marii jucători sunt cei mai uşor de gestionat, deoarece sunt foarte inteligenţi”, a declarat Garcia la începutul acestei luni.

Lumea fotbalului va aştepta acum confirmarea următoarei mutări a lui Ronaldo, Al-Nassr fiind în pole position pentru a câştiga cursa pentru semnătura sa. Cu toate acestea, căpitanul portughez a sugerat anterior că şi-ar dori să rămână în Europa, iar Napoli şi Bayern Munchen au fost menţionate ca destinaţii alternative.