Cristina Neagu își anunță retragerea din handbal la finalul sezonului. Care sunt regretele sportivei?

Cristina Neagu, desemnată de 4 ori cea mai bună handbalistă a lumii, anunță că își va încheia impresionanta carieră la sfârșitul acestui sezon. Asta după ce în decembrie 2023 Neagu s-a retras din echipa națională.

După mai bine de 15 ani petrecuți pe teren, Neagu, în vârstă de 35 de ani, se retrage cu un palmares impresionant: de patru ori desemnată cea mai bună jucătoare a lumii în – 2010, 2015, 2016, 2018-, golgheter all-time al Campionatului European și lider incontestabil al naționalei României.

Decizia Cristinei vine după o carieră marcată nu doar de succes, ci și de numeroase accidentări grave, inclusiv multiple rupturi de ligamente la genunchi. Chiar și în fața acestor obstacole, Neagu a reușit să revină de fiecare dată, demonstrând o determinare și o forță mentală extraordinară. Ea a mai precizat că va fi parte dintr-o caravană organizată de sponsorii săi, care va merge în mai multe oraşe din ţară, urmând să-și ia adio de la fanii săi.

Cristina a recunoscut că, deși a avut o carieră de succes, există câteva momente care i-au lăsat un gust amar. „Desigur, am câteva regrete. Am visat mereu să câștig un titlu mondial sau olimpic cu echipa națională, dar nu am reușit. Și accidentările m-au împiedicat să joc la cel mai înalt nivel în anumite momente cheie din cariera mea. Totuși, știu că am dat tot ce am avut mai bun”, spune sportiva.

Exit mobile version