• Galtier, în vârstă de 56 de ani, urmează să fie concediat de PSG după un sezon în mare parte sub așteptări.
  • Rapoartele de discriminare au apărut în aprilie, după ce agențiile de presă au citat un e-mail scurs de la fostul director de fotbal al lui Nice, Julien Fournier.
  • Fournier l-a acuzat pe Galtier că a spus că sunt prea mulți jucători de culoare și musulmani” în echipa lui Nice.

Christophe Galtier, antrenorul clubului francez de fotbal Paris Saint Germain (PSG), și fiul său au fost reținuți pentru a fi interogați în cadrul unei anchete privind o presupusă discriminare, scrie Al Jazeera.

Măsura urmează unei anchete lansate în aprilie, în urma unor afirmații potrivit cărora acesta ar fi făcut remarci rasiste și islamofobe despre jucători atunci când a antrenat OGC Nice în sezonul 2021-22.
O declarație a procurorului privind arestările lui Galtier și a fiului său John Valovic-Galtier – agent de fotbal – este așteptată în cursul zilei de vineri.

Galtier, în vârstă de 56 de ani, urmează să fie concediat de PSG după un sezon în mare parte sub așteptări, în care echipa a suferit 10 înfrângeri în 2023 și a fost eliminată din Liga Campionilor în optimi.

Recomandări

CUM STĂM LA SPERANȚA LA VIAȚĂ
CÂND ÎNCEP COPIII SĂ FOLOSEASCĂ A.I.
NEHAMMER IMPUNE CONTROALE STRICTE
COPIII ROMÂNI, AFECTAȚI DE BOLI PSIHICE
O NOUĂ MISIUNE NASA
FRANȚA ÎȘI RECUPEREAZĂ RECORDUL MONDIAL

Rapoartele de discriminare au apărut în aprilie, după ce agențiile de presă au citat un e-mail scurs de la fostul director de fotbal al lui Nice, Julien Fournier, în care acesta l-a acuzat pe Galtier că a spus că sunt prea mulți jucători de culoare și musulmani” în echipa lui Nice.

Galtier mi-a spus că ar trebui să țin cont de realitatea orașului și că, de fapt, nu ar trebui să avem atât de mulți negri și musulmani în echipă”, a susținut Fournier, a cărui relație cu Galtier a fost una tensionată. Mi-a spus că vrea să schimbe profund componența echipei și să limiteze numărul maxim de musulmani”.

Galtier și Fournier au plecat amândoi de la Nice anul trecut, după ce au lucrat împreună la club timp de un sezon, primul fiind numit de PSG. În aprilie, un purtător de cuvânt al PSG a declarat pentru Al Jazeera că clubul nu investighează acuzațiile.

Managerul a informat clubul cu privire la acuzații și la faptul că ia măsuri legale și, întrucât acum este un caz juridic, nu vom comenta”, a declarat oficialul clubului, adăugând că PSG are o poziție foarte fermă împotriva rasismului”.

Citește și