• David Popovici a încheiat pe locul 4 finala probei de 100 metri liber din cadrul Campionatului Mondial de înot în bazin scurt (25 m) pentru seniori, de la Melbourne, Australia.
  • Tot joi, David Popovici s-a oprit în seriile probei de 400 m liber.
  • Elevul lui Adrian Rădulescu a încheiat cursa cu timpul de 3:58.48 minute, unul care nu îi permite să evolueze în ultimul act al probei.

În cea de a doua finală din bazinul din Melbourne Sports and Aquatic Centre, David Popovici a înotat pe culoarul al doilea, după ce în semifinale a obţinut al cincilea timp: 45.91 s (nou record mondial de juniori şi nou record naţional de seniori).

După parcurgerea celor 4 lungimi de bazin, Popovici a ajuns la finish pe locul 4, stabilind un nou record mondial de juniori şi nou record naţional de seniori.

Finala de joi a fost câştigată de americanul Kyle Chalmers, cu timpul de 45.16 s, nou record al competiţiei, fiind urmat de francezul Maxime Grousset şi de italianul Alessandro Miressi. Tot joi, David Popovici s-a oprit în seriile probei de 400 m liber. Elevul lui Adrian Rădulescu a încheiat cursa cu timpul de 3:58.48 minute, unul care nu îi permite să evolueze în ultimul act al probei.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Finala de la 400 m liber este programată azi la prânz, la ora 12:31, ora României. De asemenea, sportivul român Andrei Anghel s-a calificat, joi, în semifinalele probei de 50 m spate ale competiţiei. Sportivul pregătit de antrenorul Marius Grigore, a încheiat cele două lungimi de bazin cu timpul de 23.12 s (al şaptelea din serii) şi va evolua în semifinalele probei. Tot la 50 m spate, Robert Glinţă s-a retras înainte de startul seriilor.