David Popovici se apără în faţa acuzaţiilor de tratament preferenţial. Sportivul nu va sta în satul de la Jocurile Olimpice

David Popovici participa la seria 1 de calificari a probei de stafeta 4x50m a Campionatelor Europene de inot in bazin scurt, in Otopeni, miercuri, 6 decembrie 2023. ALEXANDRU DOBRE/ MEDIAFAX FOTO.

Înotătorul David Popovici a scris într-o postare pe Facebook că nu va sta în satul de la Jocurile Olimpice de la Paris și că va achita integral serviciile de protecție privată. Popovici a subliniat că protecția sa nu va fi asigurată din bani publici, confirmat de președintele FRNPM Camelia Potec, președintele COSR Mihai Covaliu și secretarul general COSR George Boroi.

De asemenea, el a menționat că va locui la un hotel obișnuit de 3 stele, nu la unul de lux, pentru a se pregăti în liniște pentru competiție. Popovici a explicat că logistica și siguranța sportivilor sunt prioritare, iar decizia de a sta în afara satului olimpic este pentru a asigura condiții optime de pregătire, având în vedere distanța și particularitățile din Paris.

Asigurarea protecţiei şi siguranţei sportivilor şi echipelor lor reprezintă în egală măsură o necesitate vitală şi o prioritate pentru toate delegaţiile care vor veni la Jocurile Olimpice, delegaţii ce urmează protocolul de securitate cerut de organizatori, a scris Popovici.

Citește și

Exit mobile version