• David Popovici a primit un cec în valoare de 200.000 euro de la Guvern.
  • Klaus Iohannis, președintele României, îl va decora pe David Popovici.
  • Campionatele mondiale de juniori de la Otopeni se vor desfășura între 5-10 iulie.

David Popovici și Robert Glință, cei doi înotători români, care ne-au reprezentat la Campionatele mondiale de Natație de la Budapesta, s-au întors acasă duminică seara.

Cei doi sportivi au fost întâmpinați la Aeroportul Otopeni de ministrul Sportului, Eduard Novak, președintele COSR, Mihai Covaliu, și Camelia Potec, președintele Federației Române de Natație. În timpul ceremoniei de la Salonul Oficial al Aeroportului HAnri Coandă, David a vorbit și despre cel mai mare vis al său, acela de a fi cel mai bun din lume la natație.

„Ăsta e cel mai mare vis profesional al meu. Cumva, acum, la Budapesta, am reușit să fac o bifă pe lista mea de visuri, am vrut să devin cel mai bun din lume, un titlu irefutabil. Cred că cel mai mare vis al meu, din punct de vedere profesional, este să devin cel mai rapid din istorie”, a spus David Popovici, dublu campion mondial.

Recomandări

CONGRESUL DĂ 95 MLD. PENTRU UCRAINA - ISRAEL - TAIWAN
EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?
ARTA CERE SACRIFICII
CE MĂNÂNC AZI?

Una dintre marile bucurii ale lui David Popovici este, pe lângă performanțele sale sportive, aceea că poate inspira copiii să vină la înot și să facă sport. Iar campionatele europene de juniori, din România, reprezintă momentul perfect ca suporterii, de toate vârstele, să fie alături de David și de ceilalți înotători români.

„De abia aștept să mă simt…. […] și să ne simțim cu adevărat speciali”, a mai spus David Popovici.

Chiar dacă starul serii a fost Popovici, nici performanțele lui Robert Glință nu au trecut neobservate. Campionul european în exercițiu a fost prezent în două finale mondiale, iar la 50m spate a fost foarte aproape de o medalie de bronz.

„Niciodată nu m-am simțit și eu atât de special și nu am avut această împingere de la spate, mulțumită vouă, tuturor românilor care ne-au susținut, să fac tot ce-mi stă mie în putere, să obțin cel mai bun rezultat de care sunt capabil. Și, desigur, asta este în mare măsură datorită lui David și întregii echipe”, a spus Robert Glință, campion european.

Ministrul Sportului, Eduard Novak, l-a comparat pe David Popovici cu sportivi legendari ai României. De asemenea, Novak speră ca dublul campion mondial să aducă în continuare medalii.

„A arătat lumii întregi cât de puternici putem fi. A arătat-o Nadia Comăneci, Ivan Patzaichin, a arătat-o si fotbalul cândva, dar astăzi suntem aici pentru un moment istoric”, a declarat Eduard Novak, ministrul Sportului.