• Novak Djokovic, numărul unu mondial, a cucerit primul său titlu după mai bine de șase luni, după ce l-a învins pe Stefanos Tsitsipas și a câștigat duminică Openul Italiei.
  • Djokovic a participat la a patra sa finală consecutivă la turneul pe zgură și a ridicat trofeul în capitala Italiei de șase ori, primul său triumf fiind obținut în 2008.
  • Djokovic a ajuns până în semifinale la Madrid săptămâna trecută.

Novak Djokovic, numărul unu mondial, a obținut primul său titlu după mai bine de șase luni, după ce l-a învins pe Stefanos Tsitsipas și a câștigat duminică Openul Italiei. Djokovic nu a cedat niciun set în drumul spre finala de la Roma, după ce a obținut cea de-a 1.000-a victorie la nivel de circuit, învingându-l în semifinale pe Casper Ruud și obținând o confruntare cu Tsitsipas – o repetare a finalei de anul trecut de la Roland Garros, câștigată de sârb.

O a șasea victorie consecutivă a lui Djokovic în fața adversarului său grec părea inevitabilă deoarece a luat cu asalt primul set cu o demonstrație fulminantă de lovituri, la care Tsitsipas nu a avut niciun răspuns.

Totuși, numele lui Tsitsipas a răsunat pe Campo Centrale în al patrulea game al setului secund, când o greșeală a lui Djokovic i-a oferit jucătorului grec două mingi de break, prima dintre ele fiind transformată de acesta pentru a prelua un avantaj de 3-1 în set.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT

După ce Tsitsipas s-a menținut la 4-1, Djokovic a trecut la o viteză superioară, câștigând cinci din următoarele șapte game-uri pentru a ajunge în tiebreak, înainte de a-și adjudeca al șaselea titlu la Openul Italiei și primul de când a câștigat Mastersul de la Paris, în noiembrie.

„Pot spune că m-am surprins singur”, a spus Djokovic. „Am avut un plan de joc clar și știam la ce să mă aștept, așa că știam ce trebuie să fac, dar am jucat un prim set perfect.”

A fost o săptămână perfectă pentru jucătorul în vârstă de 34 de ani, care a devenit doar al cincilea jucător din Era Open care atinge pragul de 1.000 de victorii, după Jimmy Connors, Roger Federer, Ivan Lendl și Rafa Nadal, înainte de începerea Openului Franței de duminica viitoare.