• Această decizie intervine pe fondul confuziei legate de locul lui Djokovic, numărul 1 mondial la masculin, care așteaptă să afle dacă guvernul australian îi va revoca viza pentru a juca la acest turneu.
  • În condiții normale, Djokovic ar fi fost cap de serie nr. 1 pe tabloul de simplu masculin, dar în lipsa unei decizii finale, organizatorii au fost puși într-o situație imposibilă: să organizeze tabloul fără Djokovic.
  • Dacă viza lui Djokovic va fi revocată în zilele următoare, aceasta va forţa modificări la tragerea la sorţi.

UPDATE

Novak Djokovic a fost tras la sorți pentru a juca la Australian Open, în ciuda incertitudinii actuale cu privire la faptul că viza sa va fi din nou anulată de către guvern.

Jucătorul numărul unu mondial la masculin a fost inclus în tragerea la sorți joi după-amiază, după o întârziere inițială.

Un purtător de cuvânt al ministrului imigrației, Alex Hawke, a declarat că acesta ia în continuare în considerare posibilitatea de a-și folosi puterile pentru a revoca viza lui Djokovic.

Recomandări

ALTMAN PORNEȘTE RĂZBOIUL CU GOOGLE
100 LIDERI MONDIALI DAU STARTUL JO
CE ÎNSEAMNĂ TULBURAREA ARFID?
CE ESTE TULBURAREA ARFID?
CE DESTINAȚII VIZITEZI VARA ASTA?
UNDE CONDUCI ÎN WEEKEND?

Astfel, dacă nu va fi expulzat, Djokovic va juca în primul tur cu un compatriot, sârbul Miomir Kecmanovic, locul 78 ATP.
Nole se antreneaza în mod normal. Astazi a efectuat deja un antrenament pe Rod Laver Arena și a părut să nu fie deloc afectat de situația în care se afla. Ba din contra, sârbul a fost cu zâmbetul pe buze pe toată perioada antreenamentului.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Tragerea la sorți a Openului Australiei a fost amânată până la noi ordine, au anunțat joi oficialii, pe fondul unei dispute legate de participarea lui Novak Djokovic. Organizatorii turneului de Grand Slam, unul dintre cele mai importante evenimente din calendarul tenisului, urmau să efectueze tragerea la sorți la ora 15.00 la Melbourne (4.00 GMT), dar au declarat reporterilor la câteva minute după ce trebuia să aibă loc tragerea la sorți că aceasta a fost amânată, a scris The Telegraph.

Această decizie intervine pe fondul confuziei legate de locul lui Djokovic, numărul 1 mondial la masculin, care așteaptă să afle dacă guvernul australian îi va revoca viza pentru a juca la acest turneu, în urma unei dispute legate de scutirea sa de vaccinul Covid.

În condiții normale, Novak ar fi fost cap de serie nr. 1 pe tabloul de simplu masculin, dar în lipsa unei decizii finale privind statutul său de viză, organizatorii au fost puși într-o situație imposibilă: să organizeze tabloul fără Djokovic, iar apoi să îl reintroducă dacă viza sa va fi aprobată, sau să facă alegerea dificilă de a scoate la tablou un jucător care ar putea fi dat afară din țară de către guvernul federal.

Alex Hawke, ministrul australian al imigrației, ia în considerare posibilitatea de a folosi puterile discreționare pentru a revoca viza lui Djokovic, ceea ce i-ar putea anula încercarea de a obține al 21-lea titlu major de tenis și al zecelea la Melbourne, un record.
Decizia, care este așteptată joi, vine în urma unei anchete privind încălcarea carantinei Covid de către Djokovic, declarațiile false din documentele sale de călătorie și întrebările legate de testul său pozitiv.

Scenariile pentru tragerea la sorţi, în funcţie de modul în care evoluează situaţia lui Djokovic, sunt din ce în ce mai interesante. La momentul publicării acestei ştiri, statutul lui Novak este necunoscut. El ar putea fi expulzat de către guvernul federal pentru încălcarea regulilor de frontieră sau i se poate permite să rămână în ţară şi să joace pentru al 10-lea său titlu la Australian Open.

Dacă va rămâne şi va juca, va fi favoritul turneului

Cu toate acestea, dacă viza lui Djokovic va fi revocată în zilele următoare, aceasta va forţa modificări la tragerea la sorţi, ceea ce va zdruncina traseele pentru mulţi.

Dacă sârbul se va retrage sau va fi retras cu forţa prin deportare de la Australian Open după efectuarea tragerii la sorţi, locul său va fi ocupat de favoritul nr. 5 (Andrey Rublev).

Locul lui Rublev va fi ocupat de favoritul nr. 17 (Gael Monfils), în timp ce locul lui Monfils va fi luat de cel mai bine clasat dintre cei care nu sunt capi de serie (Alexander Bublik).

Cu toate acestea, dacă Djokovic se va retrage după publicarea ordinii de disputare a meciurilor din prima zi – ceea ce ar putea avea loc chiar vineri – el va fi înlocuit de un Lucky Loser (unul dintre cei mai bine clasaţi învinşi din ultimul tur al calificărilor).

Prin urmare, dacă Djokovic se află încă în Australia în acest weekend, dar ajunge să fie nevoit să plece înainte de luni, se va deschide complet secţiunea superioară a tabloului.

Australianca Ash Barty este din nou cap de serie nr. 1 în turneul feminin şi va spera la o tragere la sorţi favorabilă în încercarea de a deveni prima localnică care câştigă un titlu de simplu la Australian Open de la Chris O’Neil în 1978.

Alex de Minaur este singurul australian cap de serie, pe locul 32, ceea ce îi va asigura că va evita marile nume ale turneului cel puţin până în turul al treilea.