• Micah Richards, un fotbalist englez de culoare, susține că arbitrul român nu trebuie „decapitat“
  • „Fără a cunoaşte contextul în care e folosit un cuvânt, e foarte dificil să tragi o concluzie”, explică Richards.
  • Colțescu este apărat și de John Barnes, o legenda de culoare a fotbalului englez
  • Cunoscutul antrenor Jorge Jesus susține că în ziua de azi, „rasismul e la modă”

Micah Richards, un fotbalist englez de culoare, care joacă la echipa Aston Villa, refuză să-l acuze de rasism pe Sebastian Colțescu, în meciul PSG-Istanbul Basaksehir, scrie Independent. El consideră că scandalul a fost amplificat prea mult.

„Fără a cunoaşte contextul în care e folosit un cuvânt, e foarte dificil să tragi o concluzie. Totuşi, văzând reacţia ambelor echipe, poate fi ceva mai mult de atât, dar din ce vedem noi pe imagini, este foarte dificil să-l judec pe al 4-lea oficial, întrucât nu ştiu contextul exact în care a folosit acel cuvânt”, a declarat Micah Richards în studioul CBS.

Colțescu este apărat și de John Barnes, o legenda de culoare a fotbalului englez. John Barnes a jucat pentru Newcastle și Liverpool.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

„Dacă ar fi o singură persoană albă într-o cameră sau într-un grup… Cum altfel ai descrie acea singură persoană albă sau neagră din acel grup? Demba Ba a spus că, dacă ar fi fost alb, nu ar fi spus să se ducă la tipul alb… Daca ar fi 5 antrenori negri și 1 antrenor alb… el ar fi spus ‘cel alb’… Ce altceva ar fi trebuit să spună? Și chiar daca a spus ‘negro’… Daca acesta este cuvântul în limba română pentru om de culoare… Ce este greșit în exprimarea sa?”, a scris acesta. 

Antrenorul Jorge Jesus, despre scandalul de rasism

Jorge Jesus: „Nu știu exact ceea ce s-a întâmplat, ce a fost spus, dar rasismul este la modă în ziua de azi. În calitate de cetățean, am dreptul să gândesc în propriul meu fel. Astăzi, orice se spune împotriva unui negru este un semn de rasism, dar dacă aceleași lucruri sunt spuse împotriva unui alb, nu mai e așa. Este un val care capturează lumea. Dar poate a existat rasism, nu știu exact ce i-au spus antrenorului”