• Fostul tenismen român Laurenţiu „Lalu” Bucur, multiplu campion naţional şi medaliat cu bronz la Universiada de la Edmonton, a murit la vârsta de 59 de ani
  • Laurenţiu Bucur a făcut o tromboză la plămâni şi a ajuns la spital vineri seară, 22 mai
  • Florin Segărceanu, fostul jucător de tenis, a spus pentru Mediafax „mă bucur că a câştigat un titlu de campionat naţional şi oarecum i-am fost antrenor”
  • Adrian Marcu, fostul coleg al lui Bucur, a povestit pentru Mediafax un episod dintr-un meci jucat împreună: „Ăsta era Lalu”

„Lumea tenisului e mai săracă fără Lalu”, au fost primele cuvinte rostite de fostul jucător de tenis Adrian Marcu, după ce a aflat că multiplul campion naţional şi medaliat cu bronz la Universiada de la Edmonton, Laurenţiu Bucur, a încetat din viaţă la vârsta de 59 de ani.

Marcu a declarat pentru Mediafax că „Lalu s-a dus prea devreme” şi că „nu mă aşteptam la chestia asta, ştiam că în urmă cu doi ani a avut o mică problemă, dar arăta bine, nu te gândeai că se putea întâmpla asta”.

Adrian Marcu şi Laurenţiu Bucur erau apropiaţi. În anul 1983, la Universiada de la Edmonton, Canada, cei doi au câştigat medalia de bronz în proba de dublu masculin

„În urmă cu două, trei săptămâni am vorbit ultima dată. Noi ne vedeam mereu, dar acum, în perioada asta, nu am mai reuşit”, a afirmat pentru Mediafax Adrian Marcu, fost jucător de tenis.

Recomandări

NOU COD PENTRU SCHENGEN
CE FAC ELEVII ÎN SĂPTĂMÂNA VERDE
NE-A SALVAT VACCINUL?
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT

„Din punctul meu de vedere, lumea tenisului e mai săracă fără Lalu, care, aşa cum a fost el, mai bonom aşa, nu îşi făcea mari probleme. Pentru el nimic nu era aşa de important. I-a plăcut să joace tenis. El şi acum, în ultimul timp, juca mereu la dublu cu o grămadă de lume, juca la concursuri de veterani. Chiar de dimineaţă am vorbit cu nişte prieteni din Herăstrău, care au vorbit aseară cu el să îl întrebe dacă nu vrea să joace tenis azi sau mâine”, a declarat pentru Mediafax Adrian Marcu, fost jucător de tenis.

Adrian Marcu a dat timpul înapoi şi a povestit un episod dintr-un meci jucat la dublu cu Laurenţiu Bucur

„Când jucam tenis eu trăgeam de el, el era mai lasă-mă să te las aşa, era mai artist. Când jucam odată în Germania, eu serveam şi el era la fileu şi eu i-am spus: Vezi că eu servesc pe reverul ăluia, tu faci intercepţie şi eu schimb în partea cealaltă. Şi eu servesc pe reverul ăluia, mă duc la fileu, unde trebuia să mă duc, şi el rămâne tot acolo şi rămâne cealaltă jumătate liberă. Şi-i zic: Ce faci mă? Am uitat!. Ăsta era Lalu”.

„Pentru mine, în acea perioadă de tinereţe, a fost unul dintre cei mai buni prieteni pe care i-am avut. Am fost colegi şi la clubul Dinamo, şi la Cupa Davis. Eram tot timpul împreună, ne antrenam în fiecare zi. M-a ajutat foarte mult în cariera mea. A fost ca un frate. Era un băiat deosebit, cu un suflet foarte mare, dar atipic şi avea o inocenţă aparte, puţin aerian”, a declarat pentru Mediafax Florin Segărceanu, fost jucător de tenis.

„Mă bucur şi îmi aduc aminte că a câştigat un titlu de campionat naţional şi oarecum i-am fost antrenor în acea perioadă, pentru că eu am avut o accidentare şi nu am putut să joc. Și a fost o mare bucurie pentru mine şi pentru el că a câştigat acel titlu”, a mai declarat pentru Mediafax Florin Segărceanu.