• Răducanu a avut o săptămână complet pozitivă în California, învingându-le pe Danka Kovinic, Magda Linette și Beatriz Haddad Maia.
  • Fosta campioană de la US Open a fost învinsă în doar o oră și 24 de minute de Swiatek.
  • Cred că Iga a jucat un nivel foarte bun și a arătat de ce este numărul unu în lume. A fost foarte nemiloasă cu felul în care a jucat”, a declarat Răducanu pentru BBC Sport după meci.

Emma Răducanu a fost eliminată în optimile de la Indian Wells Masters la prima cap de serie Iga Swiatek, în timp ce Jack Draper s-a retras accidentat împotriva lui Carlos Alcaraz. Răducanu a coborât cu 3-6, 1-6, la numărul unu mondial Swiatek, în timp ce Draper a fost un set și o pauză la Alcaraz înainte de a fi obligat să se retragă din cauza unei probleme abdominale.

Luptând împotriva accidentărilor, Răducanu s-a bucurat de o săptămână complet pozitivă în California, învingându-le pe Danka Kovinic, Magda Linette și Beatriz Haddad Maia pentru a ajunge în turul al patrulea.

Totuși, fosta campioană de la US Open a fost învinsă în doar o oră și 24 de minute de Swiatek, care a jucat decisiv două puncte de break pentru Răducanu în al treilea joc al meciului.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
EUROPA ÎNVINGE CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY A DEVENIT VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

Tânărul în vârstă de 20 de ani a salvat patru puncte de break în al treilea joc, înainte de a ceda superiorității lui Swiatek, în timp ce polonezul s-a angajat într-o serie de cinci victorii consecutive pentru a trece în ultimele opt.

Cred că Iga a jucat un nivel foarte bun și a arătat de ce este numărul unu în lume. A fost foarte nemiloasă cu felul în care a jucat”, a declarat Răducanu pentru BBC Sport după meci.

Cred că am fost capabil să rămân competitiv pentru începutul meciului, dar în cele din urmă ea m-a doborât și până la sfârșitul lui mi-a luat prea mult timp să mă recuperez dintr-un singur raliu.” Între timp, starul în ascensiune Draper – care l-a învins pe Andy Murray în prima lor întâlnire competitivă pentru a stabili o egalitate cu Alcaraz – și-a văzut propria cursă atrăgătoare la evenimentul Masters 1000 întreruptă crunt de o accidentare.

Tânărul de 21 de ani ducea oricum o luptă dificilă pentru a-și salva jocul la Indian Wells, căzând cu 2-6, 0-2, în fața campionului de la US Open, înainte ca o problemă cu stomacul să-l forțeze să renunțe. Alcaraz a avut un început cu o pauză în jocul de deschidere al meciului, dar Draper a ratat o oportunitate de a se retrage imediat, lăsând să-i scape un avantaj de 40-0.