Emma Răducanu a fost eliminată în optimile de finală de la Indian Wells Masters

Emma Răducanu a fost eliminată în optimile de la Indian Wells Masters la prima cap de serie Iga Swiatek, în timp ce Jack Draper s-a retras accidentat împotriva lui Carlos Alcaraz. Răducanu a coborât cu 3-6, 1-6, la numărul unu mondial Swiatek, în timp ce Draper a fost un set și o pauză la Alcaraz înainte de a fi obligat să se retragă din cauza unei probleme abdominale.

Luptând împotriva accidentărilor, Răducanu s-a bucurat de o săptămână complet pozitivă în California, învingându-le pe Danka Kovinic, Magda Linette și Beatriz Haddad Maia pentru a ajunge în turul al patrulea.

Totuși, fosta campioană de la US Open a fost învinsă în doar o oră și 24 de minute de Swiatek, care a jucat decisiv două puncte de break pentru Răducanu în al treilea joc al meciului.

Tânărul în vârstă de 20 de ani a salvat patru puncte de break în al treilea joc, înainte de a ceda superiorității lui Swiatek, în timp ce polonezul s-a angajat într-o serie de cinci victorii consecutive pentru a trece în ultimele opt.

Cred că Iga a jucat un nivel foarte bun și a arătat de ce este numărul unu în lume. A fost foarte nemiloasă cu felul în care a jucat”, a declarat Răducanu pentru BBC Sport după meci.

Cred că am fost capabil să rămân competitiv pentru începutul meciului, dar în cele din urmă ea m-a doborât și până la sfârșitul lui mi-a luat prea mult timp să mă recuperez dintr-un singur raliu.” Între timp, starul în ascensiune Draper – care l-a învins pe Andy Murray în prima lor întâlnire competitivă pentru a stabili o egalitate cu Alcaraz – și-a văzut propria cursă atrăgătoare la evenimentul Masters 1000 întreruptă crunt de o accidentare.

Tânărul de 21 de ani ducea oricum o luptă dificilă pentru a-și salva jocul la Indian Wells, căzând cu 2-6, 0-2, în fața campionului de la US Open, înainte ca o problemă cu stomacul să-l forțeze să renunțe. Alcaraz a avut un început cu o pauză în jocul de deschidere al meciului, dar Draper a ratat o oportunitate de a se retrage imediat, lăsând să-i scape un avantaj de 40-0.

Exit mobile version