• Austria a învins Macedonia de Nord, scor 3-1, într-o partidă de la Euro 2020
  • A fost primul meci de la Euro 2020 care s-a jucat pe Arena Naţională din Bucureşti

Meciul de fotbal de la UEFA EURO 2020 dintre Austria și Macedonia de Nord, contând pentru Grupa C, s-a încheiat duminică seara cu scorul de 3-1 (1-1) pentru austrieci. A fost primul meci jucat pe Arena Națională, din cele 4 programate să se joace în cadrul competiției, la București.

Austria a fost cea care a deschis scorul, fundașul dreapta Liner marcând din fața porții, din pasa lui Sabitzer, în minutul 18.

Macedonia de Nord a egalat, marcând primul gol la un campionat european din istoria micii națiuni din fostul spațiu jugoslav. Reușita i-a aparținut legendarului Pandev, care la 37 de ani a devenit al doilea cel mai în vârstă marcator de la Euro. Acesta a profitat de un șir de greșeli în apărarea austriecilor, înscriind din marginea careului, în minutul 28.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Austriecii și-au dovedit superioritatea și au mai marcat de două ori în repriza secundă, prin Michael Gregoritsch, din pasa lui Alaba (2-1, min. 78) și Marko Arnautovic, din pasa lui Laimer (3-1, min. 89).

Austria e lider în Grupa C și va juca în runda secundă cu Olanda, pe 17 iunie, în timp ce Macedonia de Nord va întâlni în aceași zi Ucraina.