• Demiterea lui Xavi ar putea costa Barcelona până la 15 milioane de euro.
  • Sub conducerea sa, echipa a câştigat două trofee, inclusiv titlul de campioană în 2023.
  • Duminică, la Sevilla FC, Xavi va fi la ultimul meci din aventura sa ca antrenor al catalanilor.

A plecat, s-a întors, a anunțat că pleacă, a rămas…iar, până la urmă, va pleca. Președintele FC Barcelona a anunțat oficial că actualul antrenor al catalanilor, fostul internațional Xavi Hernandez, va părăsi clubul după ultimul meci al sezonului.

„FC Barcelona dorește să-i mulțumească lui Xavi pentru munca sa ca antrenor, care se adaugă unei cariere de neegalat ca jucător și căpitan al echipei, și îi urează tot norocul din lume”, a precizat clubul într-un comunicat, adăugând că va dezvălui noua structură a primei echipe în zilele următoare.

Xavi a fost o figură importantă a clubului timp de ani de zile, debutând pentru prima echipă a lui Barcelona în 1998 și devenind antrenor principal în 2021.

Recomandări

CUM SE ÎNCHEIE SAGA LA S1 SI S2?
E BĂTAIE PE POSTUL LUI DRULĂ
CIUCĂ VREA CANDIDAȚI DIFERIȚI LA PREZIDENȚIALE
CRESC INVESTIȚIILE ÎN ARME NUCLEARE
ÎNCEPE EXAMENUL DE BACALAUREAT
INSIDE OUT 2 DOBOARĂ RECORDUL

În ianuarie, Xavi a declarat că va părăsi clubul la finalul sezonului, înainte de a schimba cursul în aprilie și de a decide să rămână la club pentru încă un sezon.

Potrivit La Vanguardia, tranzacţia ar putea costa clubul catalan 15 milioane de euro. Jumătate din această sumă ar urma să îi revină lui Xavi, dar directorii clubului speră ca fostul mijlocaş, având în vedere statutul său şi ataşamentul faţă de Barça, să renunţe la aceşti bani. Cealaltă jumătate, destinată personalului, va trebui, cel mai probabil, să fie plătită.

După ce s-a luptat din punct de vedere financiar în ultimele sezoane, Barça trebuie să respecte acum regulile fair play-ului financiar impuse de La Liga. Printre acestea se numără şi salariul antrenorului.

 Potrivit La Vanguardia, tranzacţia ar putea costa clubul catalan 15 milioane de euro.

Jumătate din această sumă ar urma să îi revină lui Xavi, dar directorii clubului speră ca fostul mijlocaş, având în vedere statutul său şi ataşamentul faţă de Barça, să renunţe la aceşti bani. Cealaltă jumătate, destinată personalului, va trebui, cel mai probabil, să fie plătită.

După ce s-a luptat din punct de vedere financiar în ultimele sezoane, Barça trebuie să respecte acum regulile fair play-ului financiar impuse de La Liga. Printre acestea se numără şi salariul antrenorului.

Citește și