• British Cycling a devenit vineri cel mai recent organism de conducere a sportului care a interzis femeilor transsexuale să concureze în categoria feminină a evenimentelor competitive.
  • Anunțate după o revizuire a politicii de nouă luni, noile reguli, care vor intra în vigoare la sfârșitul anului 2023, împart cicliștii în categoriile „feminin” și „deschis”.
  • Categoria „femei” rămâne pentru cei al căror sex a fost atribuit ca fiind feminin la naștere și pentru bărbații transsexuali care nu au început încă terapia hormonală.

British Cycling a devenit vineri cel mai recent organism de conducere a sportului care a interzis femeilor transsexuale să concureze în categoria feminină a evenimentelor competitive, înăsprind regulile de participare pentru a „proteja corectitudinea” sportului, scrie Reuters.

Anunțate după o revizuire a politicii de nouă luni, noile reguli, care vor intra în vigoare la sfârșitul anului 2023, împart cicliștii în categoriile „feminin” și „deschis”, într-o abatere de la organismul internațional de conducere a ciclismului.

Categoria „femei” rămâne pentru cei al căror sex a fost atribuit ca fiind feminin la naștere și pentru bărbații transsexuali care nu au început încă terapia hormonală. Categoria „deschis” va fi destinată sportivilor de sex masculin, femeilor și bărbaților transsexuali, persoanelor non-binare și celor al căror sex a fost atribuit ca fiind masculin la naștere.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
DAVID PECKER ÎȘI REIA ACUZAȚIILE ÎMPOTRIVA LUI TRUMP
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
BIN SALMAN CAUTĂ INVESTITORI PENTRU NEOM

Directorul executiv al British Cycling, Jon Dutton, a declarat că este încrezător că organismul de conducere a „dezvoltat politici care protejează atât corectitudinea competițiilor de ciclism sportiv, asigurând în același timp că toți cicliștii au oportunități de a participa”.

Federația și-a cerut scuze sportivilor transsexuali pentru întârzierea îndelungată în redactarea unei noi politici, după ce a suspendat-o pe cea anterioară anul trecut.

Uniunea Ciclistă Internațională (UCI) permite femeilor transsexuale cu nivel redus de testosteron să participe la evenimente feminine, dar va anunța rezultatele unei revizuiri a politicii în luna august.

Citește și