• Jucătoarele de la Cupa Mondială feminină din Australia și Noua Zeelandă nu vor putea purta banderola curcubeu.
  • Echipele vor putea alege dintre opt brățări aprobate de Fifa care să evidențieze o varietate de cauze sociale.
  • Qatar, Anglia, Țara Galilor și alte cinci națiuni europene au decis să nu poarte brățările curcubeu OneLove.

Fifa a confirmat că jucătoarele de la Cupa Mondială feminină din Australia și Noua Zeelandă nu vor putea purta banderola curcubeu în sprijinul drepturilor LGBTQ+ sau banderola OneLove, ci vor putea alege din opt opțiuni alternative, anunță The Guardian.

Nu va exista nicio modificare a regulamentelor care au împiedicat echipele să poarte banderola OneLove la Cupa Mondială masculină de anul trecut din Qatar, fiind posibile sancțiuni în cazul în care o echipă alege să încalce regulile. Cu toate acestea, echipele vor fi invitate să aleagă dintre opt brățări aprobate de Fifa care să evidențieze o varietate de cauze sociale.

Qatar, Anglia, Țara Galilor și alte cinci națiuni europene au decis să nu poarte brățările curcubeu OneLove, spunând că Fifa le-a explicat căpitanilor că ar putea fi sancționați sau forțați să părăsească terenul dacă ar face acest lucru.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
SADIQ KHAN CANDIDEAZĂ LA MANDATUL 3
MENIU A LA GREC
JOE BIDEN DECLASIFICĂ MARIJUANA
RAZBOIUL PENTRU A.I. A ÎNCEPUT

Căpitanii echipelor vor alege din opt brățări aprobate de Fifa

Temele brățărilor pentru Cupa Mondială feminină au fost alese în urma consultării cu cele 32 de echipe participante, cu jucătoarele și cu agențiile Națiunilor Unite. Mesajele de pe brățări sunt: Uniți pentru incluziune, Uniți pentru popoarele indigene, Uniți pentru egalitatea de gen, Uniți pentru pace, Uniți pentru educație pentru toți, Uniți pentru 0, Uniți pentru eliminarea violenței împotriva femeilor și Fotbalul este bucurie, pace, dragoste, speranță și pasiune.

Fotbalul unește lumea, iar evenimentele noastre globale, cum ar fi Cupa Mondială feminină Fifa, au o putere unică de a aduce oamenii împreună și de a oferi bucurie, entuziasm și pasiune”, a declarat președintele Fifa, Gianni Infantino, într-un comunicat. Dar fotbalul face chiar mai mult decât atât – poate pune în lumina reflectoarelor cauze foarte importante din societatea noastră.

După câteva discuții foarte deschise cu părțile interesate, inclusiv cu asociațiile membre și cu jucătoarele, am decis să evidențiem o serie de cauze sociale – de la incluziune la egalitatea de gen, de la pace la eliminarea foametei, de la educație la combaterea violenței domestice – în timpul tuturor celor 64 de meciuri de la Cupa Mondială Fifa pentru femei.”

Citește și