• Victoria lui Djokovic, care a durat două ore şi 20 de minute, a stabilit o confruntare în finala de duminică cu Stefanos Tsitsipas.
  • Finala de duminică de la Melbourne Park va fi o luptă directă pentru locul 1 în clasamentul ATP.
  • Sârbul şi-a revenit cu două game-uri şi a închis setul cu 7-5.

Sârbul îl întâlneşte în meciul pentru trofeu pe grecul Stefanos Tsitsipas, câştigătorul urmând să devină lider mondial ATP. Novak Djokovic se află astfel în pragul celui de-al zecelea titlu de la Australian Open, un record, după ce a depăşit un început greoi şi l-a învins pe Tommy Paul cu 7-5, 6-1, 6-2, în semifinalele turneului de la Melbourne Park.

Victoria lui Djokovic, care a durat două ore şi 20 de minute, a stabilit o confruntare în finala de duminică cu Stefanos Tsitsipas, care l-a învins anterior pe Karen Khachanov cu 7-6(2), 6-4, 6-7(6), 6-3. Finala de duminică de la Melbourne Park va fi, de asemenea, o luptă directă pentru locul 1 în clasamentul ATP, învingătorul urmând să-l detroneze pe Carlos Alcaraz pe primul loc începând de luni.

Djokovic a început perfect meciul cu câte un break în game-urile doi şi 6, pentru a duce setul la 5-1. A ratat apoi o minge de set, la 40-30, însă, a avut un moment de slăbiciune, cedând game-ul de serviciu şi următoarele 3, care au făcut ca scorul să devină 5-5.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Sârbul şi-a revenit cu două game-uri şi a închis setul cu 7-5, în exact o oră, după ce a avut şi un schimb de replici cu arbitrul meciului, căruia i-a reproşat maniera de cronometrare a timpului dintre servicii.

Setul secund a fost fără istoric, jucătorul de 35 de ani cedând un singur game, într-un act în care a salvat trei mingi de break în game-ul 3.

Djokovic a continuat să domine şi în setul 3, pe care l-a câştigat în aceaşi manieră, cu 6-2, închizând meciul cu un game la zero.