• Contractul lui Andrew Richardson nu a fost prelungit, deși a ghidat-o pe Răducanu spre un triumf de răsunet la New York.
  • Germanul Sebastian Sachs a preluat rolul de antrenor principal al lui Răducanu în decembrie și a fost al cincilea antrenor al acesteia în 18 luni.
  • Răducanu a fost prima jucătoare venită din calificări care a câștigat un Grand Slam și prima britanică care a câștigat un titlu major la simplu de la Virginia Wade în 1977.

Antrenorul care a ghidat-o pe Emma Răducanu spre un câștig uluitor la US Open 2021 a dezvăluit că a vrut să continue să lucreze cu tânăra după turneu, dar că i s-a spus într-un „scurt apel telefonic” că nu va rămâne. Fostul profesionist britanic Andrew Richardson a supervizat primul triumf de Grand Slam al lui Răducanu, ghidând-o pe adolescenta de atunci spre o victorie remarcabilă la New York, scrie The Independent.

Richardson sosise cu un contract pe termen scurt înaintea turneului, perioada sa de nouă săptămâni ca antrenor al jucătoarei încheindu-se la finalul US Open. Și, deși rapoartele anterioare au sugerat că Richardson a refuzat oportunitatea de a rămâne în funcție în favoarea supravegherii dezvoltării propriului fiu, antrenorul a insistat acum pentru Daily Mail că era dispus să continue în acest rol.

„Adevărul este că a am avut un contract de probă de nouă săptămâni pe care atât eu cât și Emma am considerat că este o idee bună pentru a vedea cum ne vom înțelege, iar acesta a durat până la sfârșitul US Open, oprindu-se imediat după aceea”, a explicat Richardson.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
BIN SALMAN CAUTĂ INVESTITORI PENTRU NEOM
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD

„A existat o perioadă de timp după aceea în care am fost dornic să renegociez contractul. Am vrut să continuu și aveam un plan pe care voiam să îl pun în aplicare pentru Emma. Chestia asta cu am vrut să plec și să-mi antrenez fiul nu este adevărată, dar pare să apară tot timpul.”

„După probabil zece zile sau două săptămâni (după Open) nu am mai avut un contract. Eram în proces de renegociere și apoi am primit un apel scurt de la agentul ei, care mi-a spus că vor merge într-o altă direcție, iar acesta a fost sfârșitul.”

Performanțele lui Răducanu

Răducanu s-a luptat să ajungă și mai departe după senzaționalului său triumf de Grand Slam, tânăra jucătoare britanică fiind împiedicată semnificativ de accidentări de la victoria de la Flushing Meadows.

Consecvența antrenorilor s-a dovedit a fi, de asemenea, o problemă, jucătoarea de 20 de ani lucrând cu mai mulți sportivi.
Germanul Sebastian Sachs a preluat rolul de antrenor principal al lui Răducanu în decembrie și a fost al cincilea antrenor al acesteia în 18 luni.

Fostul număr zece mondial va rata întreaga perioadă a sezonului pe zgură și pe iarbă după ce a suferit o intervenție chirurgicală la gleznă și la ambele încheieturi.

Răducanu a fost prima jucătoare venită din calificări care a câștigat un Grand Slam și prima britanică care a câștigat un titlu major la simplu de la Virginia Wade în 1977.

Citește și: