• Acesta pune la dispoziție casa sa din Marea Britanie.
  • Fostul fotbalist vrea să dea startul unui program și să strângă un milion de lire sterline pentru a sprijini Ucraina.
  • Mama fotbalistului nu poate părăsi Kievul din cauza unor probleme de sănătate.

Fostul fotbalist și antrenor al echipei naționale ucrainene Andriy Șevchenko a declarat că intenționează să accepte familiile refugiaților ucraineni în casa sa din Surrey, Marea Britanie. În total, intenționează să sprijine 150 de ucraineni care au venit în țară, a declarat el pentru emisiunea BBC Breakfast.

Fostul atacant de la Chelsea și AC Milan intenționează, de asemenea, să lanseze un program comun cu Programul Alimentar Mondial al ONU și să strângă 1 milion de lire sterline pentru a ajuta Ucraina.

Potrivit lui Șevvchenko, sunt rudele lui „ucise” de ceea ce se întâmplă în Ucraina. Fotbalistul a spus că mulți dintre prietenii săi vor să-i ajute pe ucrainenii care fug de război să-și găsească o casă.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
APPLE ADUCE UN NOU MAGAZIN DE APLICAȚII
CE „MIAU” FĂCUT...
UNDE MERGI AZI?

Șevcenko însuși intenționează să găzduiască mai multe familii de refugiați în propria sa casă. În același timp, familia lui Șevchenko însuși, cel mai probabil, va rămâne deocamdată în Ucraina, a spus el. Mama lui nu poate părăsi Kievul din motive de sănătate.

Andriy este un fotbalist ucrainean legendar care și-a început cariera la Dynamo Kyiv, dar a devenit o vedetă de clasă mondială la AC Milan. După ce și-a încheiat cariera de jucător, a devenit antrenor și a condus, printre altele, naționala Ucrainei.

Vestea planurilor lui Șevchenko de a ajuta refugiații vine în contextul în care continuă discuțiile între reprezentanții Rusiei și cei ai Ucrainei, care au ca scop găsirea unui acord pentru a pune capăt sau a întrerupe luptele. Însă atacurile rusești au continuat. El a vorbit și despre temerile sale pentru membrii familiei care se află încă în țară și le-a mulțumit britanicilor pentru că s-au oferit să primească refugiați.