• Anoud Al-Asmari din Arabia Saudită, 34 de ani, a devenit prima femeie arbitru internațional din țara sa.
  • Când a fost întrebată despre posibilitatea ca ea să arbitreze un meci masculin, a spus că nu va lua în considerare acest lucru până când nu va fi aprobat de federația saudită.
  • Arabia Saudită este pe cale să găzduiască Cupa Asiei la fotbal feminin în 2026, iar în prezent este singurul candidat la organizarea Cupei Asiei la fotbal masculin în 2027.

Anoud Al-Asmari din Arabia Saudită, în vârstă de 34 de ani, a devenit prima femeie arbitru internațional din țara sa, desemnată joi de FIFA, la mai puțin de un an după ce echipa națională de fotbal feminin a regatului a jucat primul său meci.

Sunt fericită să fiu prima femeie saudită arbitru care primește statutul internațional în istoria sportului saudit” , a declarat ea pentru AFP, potrivit Le Figaro. De asemenea, alți șapte arbitri saudiți au primit joi acest statut.

Când a fost întrebată despre posibilitatea ca ea să arbitreze un meci masculin, a spus că nu va lua în considerare acest lucru până când nu va fi aprobat de federația saudită.

Regatul saudit, a cărui echipă națională a făcut senzație la Cupa Mondială din Qatar, învingând Argentina, care a devenit campioană mondială, în faza grupelor, este implicat într-o operațiune de promovare a fotbalului.

Starul portughez Cristiano Ronaldo, în vârstă de 37 de ani, a semnat la 30 decembrie pentru Al-Nassr, din campionatul saudit, iar țara ia în considerare o candidatură pentru a găzdui împreună cu Egiptul și Grecia Cupa Mondială din 2030.

Un campionat feminin nou lansat

În Arabia Saudită se organizează un campionat de fotbal feminin din noiembrie 2021, iar echipa națională feminină, antrenată de germanca Monica Stapp, a învins Seychelles cu 2-0 în primul său meci din istorie, în februarie.

Arabia Saudită este, de asemenea, pe cale să găzduiască Cupa Asiei la fotbal feminin în 2026, iar în prezent este singurul candidat la organizarea Cupei Asiei la fotbal masculin în 2027.