• Plecat din pole-position, Max Verstappen a dominat Marele Premiu al Chinei.
  • În turul 21, Bottas a ieșit din decor și a intrat pe pistă safety car-ul.
  • După restart, a avut loc o nouă ciocnire între Stroll, Magnussen și Ricciardo.

Max Verstappen continuă marșul spre un nou titlu mondial. Plecat în pole position pentru a 5-a oară în primele 5 curse, Verstappen a obținut a 4-a victorie astăzi în China. Cursa a fost nebună, după o ieșire în decor a lui Bottas în turul 21, cu mai multe răsturnări de situație.

Cum a fost cursa de astăzi?

A fost o cursă nebună, mai puțin pentru Verstappen. Acesta a intrat destul de devreme la boxe, însă și-a recăpătat rapid locul în fruntea cursei și a luat avans față de locul 2 după fiecare restart la care a intrat safety car-ul pe pistă. După ieșirea lui Bottas după o problemă de motor și safety car a avut loc o triplă coliziune: Stroll, Magnussen și Ricciardo, iar primii doi au primit penalizare de 10 secunde, la fel și Sargeant pentru că a încălcat regulile legate de safety car.

Ulterior, lucrurile s-au așezat, iar Sergio Perez a început o cursă de a recupera pozițiile pierdute în fața lui Lando Norris și Charles Leclerc. Norris a reușit să-l țină la distanță și să ocupe poziția secundă până la urmă. Așadar, clasamentul final i-a avut pe Verstappen, Norris, Perez, Leclerc și Sainz.

Recomandări

A.I. NEWS
ULTIMATUM PENTRU HAMAS
CÂT INVESTESC PARTIDELE ÎN PROPAGANDĂ
UNDE MERGE REGELE CHARLES
MACRON A IEȘIT LA ATAC
FERRARI LANSEAZĂ UN NOU BOLID

Lewis Hamilton care a avut o zi cu adevărat nebună: a plecat de pe 18, a urcat în clasament, a coborât apoi și în final și-a revenit și a terminat în puncte, pe poziția a 9-a.

Citește și