• Distribuția din Pulp Fiction s-a reunit pentru a sărbători trei decenii de la prima proiecție a lui Quentin Tarantino.
  • Publicațiile de la Hollywood au relatat că regizorul a renunțat la ideea celui de-al zecelea film.
  • „O fac de 30 de ani și este timpul să închei spectacolul”.

Distribuția din Pulp Fiction s-a reunit la începutul acestei săptămâni pentru a sărbători trei decenii de la prima proiecție a clasicului din 1994 al lui Quentin Tarantino, scrie BBC.

Dar, în timp ce John Travolta, Uma Thurman, Samuel L Jackson și Harvey Keitel pozau pentru fotografii în Los Angeles, au apărut vești despre un alt film al lui Tarantino. Publicațiile de specialitate de la Hollywood au relatat că influentul regizor a renunțat la ideea celui de-al zecelea film al său și s-a întors la planșa de desen.

The Movie Critic urma să portretizeze un scriitor care face recenzii de filme pentru o revistă pentru adulți, dar întreaga premisă se va schimba acum. Interesul pentru următorul film al lui Tarantino este deosebit de mare – pentru că urmează să fie ultimul său film.

Recomandări

MACRON: EUROPA POATE MURI
XI MERGE LA PARIS
PICASSO ÎȘI DEDICĂ VIAȚA ARTEI
KIEVUL SE DIGITALIZEAZĂ
E-SKIN IMITĂ ATINGEREA UMANĂ
PROGNOZA METEO DE PAȘTE

De ce regizează Tarantino doar 10 filme? Pe scurt, vrea să se retragă cu un mare succes. Tarantino a vorbit de mai multe ori de-a lungul anilor despre dorința sa de a regiza doar 10 filme în cariera sa, inclusiv într-un interviu acordat în 2022 lui Chris Wallace de la CNN. „O fac de mult timp”, a explicat el. „O fac de 30 de ani și este timpul să închei spectacolul. Sunt un entertainer: Vreau să vă las să doriți mai mult și nu doar să munciți – și nu vreau să muncesc până la un randament din ce în ce mai mic.”

Un utilizator Twitter a comentat săptămâna aceasta că îngrijorările legate de scăderea calității nu sunt „o scuză când numai în 2023 Martin Scorsese, Hayao Miyazaki, Michael Mann și Ridley Scott au arătat de ce sunt încă unii dintre cei mai buni cineaști care lucrează în prezent… și toți au peste 80 de ani”.

Până în prezent, Tarantino a regizat nouă dintre cele 10 filme propuse. Kill Bill Volume One și Two au fost lansate ca două filme separate și, dacă ar fi să le numărăm pe amândouă, atunci Tarantino a regizat deja al zecelea film. Dar el spune că le numără ca pe un singur film, pentru că așa au fost concepute inițial, iar cele două părți au fost filmate într-o singură etapă.

Creditele sale de până acum nu iau în considerare nici diversele filme pe care Tarantino le-a scris, co-scris sau produs – cum ar fi Natarual Born Killers și True Romance – ci se referă doar la filmele pe care le-a regizat singur. El a realizat anterior filme care au cuprins diverse genuri diferite – inclusiv westernuri, thrillere, comedii, drame și arte marțiale.

Tarantino nu a câștigat niciodată premiul pentru cel mai bun regizor la Oscaruri. Așadar, dacă alegătorii vor să îi asigure un loc în istoria Academiei, aceasta va fi ultima lor șansă de a-i oferi trofeul.

Despre ce urma să fie filmul abandonat? Se zvonea că Brad Pitt ar fi apărut în „The Movie Critic”. Proiectul final abandonat al lui Tarantino se numea The Movie Critic și se spunea că este parțial autobiografic.

Vorbind cu Baz Bamigboye de la Deadline anul trecut, el a spus că filmul va fi plasat la sfârșitul anilor 1970 în California și se va baza pe un critic de film al unei reviste pentru adulți pe care Tarantino îl citea cu plăcere atunci când încărca automatele de vending pentru bani în adolescență.

Se zvonea că regizorul l-a recrutat din nou pe Brad Pitt pentru rolul principal, în ceea ce ar fi al treilea lor parteneriat complet, după „Inglourious Basterds” și „Once Upon a Time”.

Dar Tarantino a declarat ulterior că nimeni nu a fost distribuit oficial și că a decis să caute pe cineva mai aproape de 35 de ani pentru a interpreta personajul titular. Pitt, în vârstă de 60 de ani, a rămas atașat de proiect, unii speculând că va apărea în schimb ca o versiune mai în vârstă a personajului sau ca unul dintre editorii revistei.

Se pare că Tarantino a fost nemulțumit de scenariu – chiar și după ce, se pare, l-a rescris. Mișcarea este o surpriză, însă nu este prima dată când regizorul retrage o producție. În urmă cu un deceniu, el a renunțat la „The Hateful Eight” după ce un prim scenariu s-a scurs atunci când un actor a împărțit o copie cu un reprezentant.

Citește și