• Cillian Murphy și Paul Giamatti au cele mai multe șanse la titlul de „cel mai bun actor”.
  • „Oppenheimer” este favorit la câștigarea premiului Oscar pentru cel mai bun film.
  • Lily Gladstone sau Emma Stone ar putea pleca acasă cu Oscarul „cea mai bună actriță”.

Gala Oscar bate la ușă. La noapte, afli câștigătorii. A 96-a ediție reunește nominalizați care au rupt box office-ul, atât veterani de la Hollywood, cât și debutanți. Emoțiile sunt mari, iar întrebarea care stă pe buzele tuturor este, bineînțeles: Cine pleacă acasă cu trofeele?

Cine sunt favoriții la Oscar?

Oppenheimer are cele mai multe șanse să plece cu multe Oscaruri acasă, filmul are cele mai multe nominalizări, 13 mai exact. Criticii de film de la BBC Culture și-au dat cu părerea despre câștigătorii de la marile categorii. Trofeul de Cel mai bun film are toate șansele să ajungă la Oppenheimer, iar regizorul Christopher Nolan ar putea pleca acasă cu primul său Oscar pentru cel mai bun regizor.

Cillian Murphy ar putea fi castigatorul pentru premiul de Cel mai bun actor, asta dacă nu îi va lua fața Paul Giamatti pentru rolul său din The Holdovers, așa cum a făcut-o și la premiile SAG.

Recomandări

ALICIA KEYS E NOMINALIZATĂ LA TONY AWARDS
O GENERAȚIE DE SINGURATICI
MENIU A LA GREC
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE

E mare concurență între Lily Gladstone din filmul lui Scorsese și cealaltă nominalizată, Emma Stone, pentru interpretarea ei din Poor Things.

Ce vedete se află pe lista neagră a Oscarurilor?

Un moment memorabil este gafa lui Will Smith de la gala Oscar din 2023, când actorul l-a pălmuit pe scenă pe comediantul Chris Rock iar de atunci prezența lui este interzisă la ceremonie.

Lista continuă cu Richard Gere Starul din „Pretty Woman” care nu a mai primit o invitație la eveniment în ultimii 21 de ani. El a căzut în dizgrația Academiei după ce a vorbit despre ocuparea Tibetului de către guvernul chinez în timp ce prezenta Oscarul pentru „cea mai bună regie artistică” la ceremonia din 1993.

Citește și