• Project Music GenAI Control, de la Adobe, este prezentat ca fiind „Photoshop pentru audio”.
  • Adobe va oferi și un ghid pentru cei ce vor să învețe să folosoească instrumentul.
  • Instrumentul nu generează doar sunete, ci le modelează, ajustează și editează.

Adobe Photoshop anunță noul instrument de inteligență artificială… pentru muzică, Project Music GenAI Control! îî

Cum va fi folosit acest instrument?

Înainte erau instrumente muzicale, acum ai instrumente A.I. care te ajută să faci muzică. Practic, dacă ești un artist, informația asta este clar pentru tine. Teoretic, ai un „copilot” care te va ajuta să compui melodii.

Project Music GenAI Control este prezentat ca fiind „Photoshop pentru audio”, oferind o editare audio ușoară și precisă bazată pe A.I. La fel ca majoritatea instrumentelor de inteligență artificială generativă, noile instrumente încep cu o solicitare de text. Iar după ce audio în sine a fost generat, utilizatorii pot face modificări complexe și specifice folosind o interfață simplă. Cei de la Adobe sunt atât de prietenoși încât vor oferi și un ghid care să te învețe cu ale A.I.-ului artă.

Recomandări

SFÂNTA LUMINĂ S-A COBORÂT LA IERUSALIM
PILE ȘI ȘTAMPILE
SFÂNTA LUMINĂ VINE DE LA IERUSALIM
PROGNOZA METEO PENTRU PAȘTE
SĂRBĂTOREȘTI ZIUA STAR WARS
CEA MAI FRUMOASĂ STRADĂ DIN EUROPA, ÎN ROMÂNIA

Interesant e că instrumentul nu generează doar sunete, ci și îl modelează, ajustează și editează nota muzicală. „Este un fel de control la nivel de pixel” spune Nicholas Bryan, cercetător științific principal la Adobe Research și unul dintre creatorii instrumentelor. Nu este clar când va fi lansat acest instrument, dar dacă ne luăm după alte actualizări Adobe Firefly, acesta va fi probabil încorporat în software-ul existent al Adobe, cum ar fi Premiere Pro.

Citește și: