• LeBron James a devenit primul jucător din istoria NBA care a marcat 40.000 de puncte în carieră.
  • „Pentru mine să mă aflu în această poziție în acest moment al carierei mele, cred că este destul de mișto”.
  • James a ajutat Lakers să conducă echipa la titlul inaugural de campioană a turneului NBA In-Season Tournament.

Superstarul echipei Los Angeles Lakers, LeBron James, a devenit primul jucător din istoria NBA care a marcat 40.000 de puncte în carieră, atingând această bornă sâmbătă, în fața celor de la Denver Nuggets, conform CNN.

Cel mai bun marcator din toate timpurile din NBA a înscris coșul istoric cu o aruncare cu stânga la 10:41 din sfertul doi, provocând aplauze puternice din partea fanilor de la Crypto.com Arena.

Ambele echipe au continuat să joace după coșul istoric până când Lakers a cerut un time-out peste un minut mai târziu, ceea ce a dus la ovaționarea în picioare a lui James de către public și la felicitări din partea coechipierilor în timp ce acesta se îndrepta spre banca de rezerve. Lakers a difuzat un videoclip tribut pentru James pentru a onora această piatră de hotar în timpul time-out-ului.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Jucătorul de 39 de ani se află pe un teritoriu neexplorat de când a depășit cele 38.387 de puncte ale lui Kareem Abdul-Jabbar pentru a deveni cel mai bun marcator din toate timpurile din NBA în sezonul trecut. Cvadruplul campion NBA a intrat în această seară cu nouă puncte mai puțin de pragul de 40.000.

„Nimeni nu a făcut-o vreodată. Iar pentru mine să mă aflu în această poziție în acest moment al carierei mele, cred că este destul de mișto”, a declarat James joi, după victoria echipei sale în fața celor de la Washington Wizards.

„Să fii primul jucător care face ceva este destul de mișto în această ligă, pentru că pur și simplu cunoști istoria, cunoști marile personalități care au trecut prin ligă și apoi îi vezi pe unii dintre ei în această seară”.

James a terminat meciul cu 26 de puncte, pentru un total de 40.017 puncte în carieră, și nouă pase decisive, extinzându-și totodată recordul NBA de înscrieri de două cifre la 1.205 meciuri, din ianuarie 2007.

Anthony Davis a fost întrebat dacă vreun jucător va depăși vreodată recordul de puncte al lui James, răspunzând că nu crede. „Este pur și simplu greu pentru că nu a terminat de jucat, așa că nu va face decât să crească și acest decalaj va fi din ce în ce mai mare”, a spus Davis.

Lakers au un bilanț de 33-29 în acest sezon și se află pe locul 10 în clasamentul Conferinței de Vest.

Aflat la al 21-lea sezon, James are o medie de 25,3 puncte, 7,9 pase decisive și 7,1 recuperări pe meci în acest sezon, devenind primul jucător din istoria ligii care a fost numit în 20 de echipe All-Star din NBA. La începutul acestui sezon, James a ajutat Lakers să conducă echipa la titlul inaugural de campioană a turneului NBA In-Season Tournament, obținând în același timp distincția de MVP al turneului.

Citește și