Iranul cere ca SUA să fie excluse de la Cupa Mondială din 2022, după ce a schimbat steagul Iranului pe rețelele de socializare

Presa de stat iraniană a cerut ca SUA să fie eliminate de la Cupa Mondială din 2022, după ce Federația de Fotbal a Statelor Unite a schimbat steagul Iranului pe platformele sale de socializare pentru a-și arăta susținerea față de protestatarii din Iran.

Federația afișase temporar pe conturile sale oficiale de Twitter, Instagram și Facebook steagul național al Iranului fără emblema Republicii Islamice. Un grafic al clasamentului Grupei B, postat sâmbătă, acum șters, afișa steagul iranian doar cu culorile sale verde, alb și roșu.

US Soccer a declarat duminică pentru CNN că a vrut să schimbe steagul oficial pentru 24 de ore pentru a arăta sprijinul pentru femeile din Iran care luptă pentru drepturile fundamentale ale omului”, dar a plănuit întotdeauna să revină la steagul original.

Schimbarea a fost un grafic unic”, a declarat US Soccer pentru CNN. Avem steagul principal pe site-ul nostru și în alte locuri”. În prezent, emblema este din nou pe steagul de pe canalele de socializare ale US Soccer. Presa de stat iraniană a raportat duminică că Statele Unite ar trebui să fie imediat eliminate din turneu și suspendate pentru 10 meciuri pentru o imagine distorsionată” a steagului țării.

Prin postarea unei imagini distorsionate a steagului Republicii Islamice a #Iranului pe contul său oficial, echipa de fotbal a #SUA a încălcat statutul @FIFAcom, pentru care o suspendare de 10 meciuri este sancțiunea potrivită”, a scris duminică pe Twitter agenția de știri Tasnim, aliniată statului iranian. Echipa #USA ar trebui să fie dată afară din #WorldCup2022″.

FIFA nu a răspuns imediat la solicitarea de comentarii a CNN. Iranul și SUA se întâlnesc marți într-un meci crucial din Grupa B. Este un meci pe care SUA trebuie să îl câștige dacă vrea să avanseze în fazele eliminatorii.

Șeful Înaltului Comisariat al Națiunilor Unite pentru Drepturile Omului, Volker Turk, a declarat că țara se află într-o criză a drepturilor omului în toată regula”, în timp ce autoritățile iau măsuri drastice împotriva dizidenților anti-regim. Protestele, la care experții se referă ca fiind cele mai importante de la instaurarea regimului clerical în urma Revoluției iraniene din 1979, și violențele au zguduit Iranul în ultimele luni și au amenințat însăși natura regimului țării, care se află la putere de peste 40 de ani.

Acestea au fost declanșate de moartea lui Mahsa Amini, o femeie în vârstă de 22 de ani care a murit după ce a fost reținută de poliția iraniană pentru moralitate, se presupune că nu a respectat codul vestimentar conservator al țării. Forțele de securitate iraniene au declanșat un răspuns violent.

Exit mobile version