• Jucătoarea chineză de tenis Shuai Peng, fostă numărul 14 mondial și câștigătoare a probei de dublu la Roland Garros în 2014, a dispărut după ce l-a acuzat pe fostul vicepremier Gaoli Zhang că a fost forțată să întrețină relații sexuale în urmă cu trei ani.
  • Ea a făcut această acuzație pe rețeaua de socializare Weibo, dar, după doar 20 de minute, mesajul a fost șters, iar rețelele sale de socializare au fost cenzurate.
  • Locul unde se află atleta este necunoscut de la scurt timp după ce a făcut publică plângerea, iar unele publicații internaționale, cum ar fi Le Monde, sugerează că aceasta ar fi fost exilată în Statele Unite.

Conducerea circuitului mondial de tenis feminin, WTA, a cerut duminică guvernului chinez să investigheze acuzaţiile de agresiune sexuală formulate de Peng Shuai la adresa unui fost vicepremier chinez, cerând totodată încetarea cenzurii asupra fostei jucătoare de dublu.

Cu hashtag-ul #WhereIsPengShuai, comunitatea tenismenilor este îngrijorată pe rețelele de socializare de soarta jucătoarei chineze Peng Shuai, dispărută de aproape cinsprezece zile după ce l-a acuzat de viol pe unul dintre liderii țării sale pe contul său Weibo, șters între timp.

„Da, aceste acuzații sunt foarte deranjante. O cunosc pe Peng de când avea 14 ani, ar trebui să fim cu toții îngrijorați, este ceva grav, unde este, este în siguranță? Orice informație ar fi binevenită”, a scris Chris Evert, fostul campion al SUA, pe contul să de Twitter.

Recomandări

P.E. LUPTĂ CONTRA TRAFICULUI DE FIINȚE UMANE
PRAFUL SAHARIAN ACOPERĂ GRECIA
OPTIMUS VA FI UN ROBOT „SENSIBIL”
LE FACEM FAȚĂ?
CARE-I SOARTA PENTRU TESLA?
CE ALEGE ZUCKERBERG ÎN MODĂ

Jucătoarea chineză de tenis Shuai Peng, fostă numărul 14 mondial și câștigătoare a probei de dublu la Roland Garros în 2014, a dispărut după ce l-a acuzat pe fostul vicepremier Gaoli Zhang că a fost forțată să întrețină relații sexuale în urmă cu trei ani. Ea a făcut această acuzație pe rețeaua de socializare Weibo, dar, după doar 20 de minute, mesajul a fost șters, iar rețelele sale de socializare au fost cenzurate.

Locul unde se află atleta este necunoscut de la scurt timp după ce a făcut publică plângerea, iar unele publicații internaționale, cum ar fi Le Monde, sugerează că aceasta ar fi fost exilată în Statele Unite.