• Agenția de știri DPA a relatat că Faeser a purtat banderola sub un sacou roz pe care l-a dat jos în timpul primei reprize.
  • Qatarul a fost sub observație pentru situația drepturilor omului și pentru legile care incriminează homosexualitatea.
  • Faeser a postat pe Twitter o fotografie în care apare purtând-o, cu hashtag-ul #OneLove.

Jucătorii germani și-au acoperit gura pentru poza de echipă înainte de meciul de deschidere a Cupei Mondiale, într-o aparentă replică la represaliile impuse de FIFA față de planurile de a purta brățări pentru a protesta față de discriminarea din Qatar, țara gazdă.

Echipa s-a aliniat în formația tradițională înainte de meciul de miercuri împotriva Japoniei și fiecare dintre cei 11 jucători și-a acoperit gura cu mâna dreaptă.

Aceasta a părut a fi un răspuns la avertismentul FIFA adresat celor șapte federații europene, inclusiv Germaniei, că jucătorii vor fi penalizați dacă vor purta brățări colorate „One Love” ca simbol al incluziunii și diversității. Cei șapte căpitani de echipă plănuiseră să poarte brățările.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Qatarul a fost sub observație pentru situația drepturilor omului și pentru legile care incriminează homosexualitatea. Organismul de conducere al fotbalului a emis avertismentul luni, cu doar câteva ore înainte ca primele echipe să joace cu căpitanul lor purtând banderola. FIFA a declarat că jucătorilor li se va arăta imediat un cartonaș galben.

Selecționerul Germaniei, Hansi Flick, și președintele federației de fotbal, Bernd Neuendorf, au fost printre cei care au criticat decizia FIFA. Neuendorf a numit avertismentul „o altă lovitură josnică” din partea FIFA. Organismul de conducere nu a comentat gestul de miercuri al germanilor.

Ministrul german de interne, Nancy Faeser, care este, de asemenea, responsabilă pentru sport, a purtat o banderolă „One Love” în tribune la meciul Germania-Japonia. Faeser a postat pe Twitter o fotografie în care apare purtând-o, cu hashtag-ul #OneLove.

Agenția de știri DPA a relatat că Faeser a purtat banderola sub un sacou roz pe care l-a dat jos în timpul primei reprize.