• LeBron James a devenit primul jucător din istoria NBA care a strâns o avere de 1 miliard de dolari în timpul activității de sportiv.
  • Superstarul lui Los Angeles Lakers, LeBron James, a devenit primul jucător activ din istoria NBA, cu o avere netă de 1 miliard de dolari, a informat joi revista Forbes.
  • Baschetbalistul în vârstă de 37 de ani, de patru ori campion NBA și de patru ori Cel mai valoros jucător NBA, ocupă locul al doilea pe lista de marcatori all-time din liga, în care joacă din 2003.

LeBron James a devenit primul jucător din istoria NBA care a strâns o avere de 1 miliard de dolari în timpul activității de sportiv. Michael Jordan, legenda baschetului american, are o avere de 1.7 miliarde de dolari, însă nu a reușit să strângă primul miliard cât încă era jucător activ, conform CGTN.

În lista Forbes a celor mai bine plătiți sportivi din lume din mai 2021 până în mai 2022, James s-a clasat pe locul al doilea în veniturile totale, cu 121,2 milioane de dolari, după jucătorul argentinian Lionel Messi, care are un salariu 130 de milioane de dolari.

Lakers s-au luptat pentru nou sezon perfect, însă James a ratat playoff-ul pentru a patra oară în carieră. Cu toate acestea, James a devenit cel mai în vârstă jucător care a înregistrat o medie de 30 de puncte pe meci, atingând 30,3 pe concurs.

Recomandări

CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
P.E. LUPTĂ CONTRA TRAFICULUI DE FIINȚE UMANE
PRAFUL SAHARIAN ACOPERĂ GRECIA
OPTIMUS VA FI UN ROBOT „SENSIBIL”
LE FACEM FAȚĂ?

Într-o carieră de 19 ani în NBA, James a câștigat peste 385 de milioane de dolari doar ca jucător pentru Cleveland Cavaliers, Miami Heat și Lakers.

În afara terenului, James a ajuns vedetă la Hollywood cu filmul „Space Jam: A New Legacy”. Peste 500 de milioane de dolari din averea sa provin din investiții.

James deține o parte din Fenway Sports Group, care deține Liverpool și Boston Red Sox și a devenit coproprietar la echipa de hockei Pittsburgh Penguins din NHL.

Cota sa în Blaze Pizza este estimată la 30 de milioane de dolari, în timp ce 80 de milioane de dolari în proprietăți imobiliare includ un conac în orașul său natal, Akron, Ohio, și două case în Los Angeles.