Lionel Messi a fost desemnat „Atletul Anului” 2023 de TIME. Messi a ajutat Miami să obțină primul trofeu din istorie în Cupa Ligii

Lionel Messi a fost desemnat de revista TIME atletul anului 2023, după un sezon de debut cu Inter Miami.

După ce a semnat pentru echipa din MLS în luna iulie, Messi a ajutat Miami să obțină primul trofeu din istorie în Cupa Ligii, marcând 10 goluri în șapte meciuri în drumul lor spre trofeu, scrie Daily Mail.

Căpitanul argentinian a jucat, de asemenea, un rol important pentru ca Miami să ajungă în finala US Open Cup, însă oamenii lui Tata Martino au suferit o înfrângere în fața celor de la Houston Dynamo când a lipsit din cauza unei accidentări.

În prima sa campanie în Statele Unite, a marcat un total de 11 goluri în 14 meciuri pentru Miami, care a fost aproape de a reuși să se califice în playoff-ul MLS.

Și, ca urmare a impactului său asupra fotbalului american, TIME l-a numit pe Messi ca fiind sportivul anului 2023.

Jucătorul de 36 de ani a obținut, de asemenea, un al optulea premiu Ballon d’Or, un record, la sfârșitul lunii octombrie.

Messi a fost recompensat corespunzător pentru că a condus Argentina spre gloria Cupei Mondiale la sfârșitul anului 2022 și apoi a dat lovitura la Miami în această vară.

La debutul său pentru Inter, el a ieșit de pe bancă și a marcat o lovitură liberă în prelungiri pentru a pecetlui victoria cu 2-1 în fața mexicanilor de la Cruz Azul în Cupa Ligii.

Citește și

Exit mobile version