• Generația Alpha (2010-2023) începe să numească expresiile demodate.
  • Din generația Alpha ar face parte tinerii născuți după 2010.
  • În fiecare zi se nasc 2,8 milioane de copii în întreaga lume.

Îți dai și tu seama că felul în care vorbești arată în ce generație te plasezi. După ce ai stabilit că la fiecare 15 ani ai o generație nouă, e timpul să afli cu ce obiceiuri vin cei care alcătuiesc generația actuală. Este rândul Generației Alpha. Sunt cei născuți după 2013, care încep acum să aibă propriul limbaj. Acum ai și primele vești despre preferințele lor în mediul online.

Ultimele știri sunt legate de o postare de TikTok, de Nicole Pellegrino, în vârstă de 31 de ani, care și-a luat la întrebări sora mai mică în legătură cu expresiile și emojiurile pe care ea și cei din generația ei le folosesc online. Discuția a ajuns subiect de analiză în Daily Mail, cuvinte ca slay” (sparge, rupe) sau bet” (pariu) apar ca demodate. În schimb reapare Preppy” (boboc) cu alt sens decât cel pe care îl știai.

Dacă pentru generația Z, preppy” era un termen folosit pentru persoane care adoptă un stil vestimentar pentru a se integra într-un grup social, pentru cei mai tineri, expresia este legată de produse care oferă această senzație, de la mărci de apă la vestimentație sportivă.

Recomandări

NAVALNÎI, OPOZANT PÂNĂ LA MOARTE ȘI DINCOLO DE EA
CÂT ÎȚI AJUTĂ MEDITAȚIILE COPILUL?
GIORGIA MELONI SUFERĂ PRIMA ÎNFRÂNGERE
BYD LANSEAZĂ U9
SCADE NUMĂRUL DE CAZURI COVID DIN ROMÂNIA
BIDEN VREA AJUTOR PENTRU UCRAINA ȘI ISRAEL

Ce șanse ai să înveți limba Generației Alpha?

Șanse sunt pentru orice, dar riști, cum se întâmplă în romanul Impostorul”, de Zadie Smith, să fii un pic inadecvat. De altfel, o expresie la modă este Vanilla Girl”, pentru o persoană, dar cei mai tineri folosesc termenul și pentru produse, care nu fac eforturi ca să te impresioneze. Naturalețe și așa mai departe. Demodată este și folosirea emojiului pentru râs care e înlocuit cu cel pentru plâns și lista continuă.

Citește și