• Marcel Boloş a declarat că au fost discutate liniile mari ale bugetului pentru anul 2024.
  • Ministrul spune că banii pentru pensii, atât majorarea cu inflaţia, la 1 ianuarie, cât şi recalcularea din septembrie, au fost cuprinşi în buget.
  • Deputatul PNL Florin Roman a declarat că în urma discuţiilor, grupul parlamentar liberal va vota acest buget.

Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a discutat cu liberalii bugetul de stat pe 2024. În acesta sunt cuprinse cheltuielile cu majorarea pensiilor, a salariilor profesorilor și investiţiile din programul Anghel Saligny. De asemenea, ministrul a anunțat că nu vor fi creşteri de taxe şi impozite. Guvernul României este optimist: „Nicio prognoză nu indică recesiune pentru economia României în 2024” – din contră, economia va crește între 2,5% și 3,4%.

„Eu aștept să văd această magie. Nu prea credem că va fi realist. Din discuțiile pe care le-am avut cu analiștii financiari nu pare a fi realistă. Această creștere de pensii, despre care Marcel Boloș spune că ar putea fi în buget este o bombă care aruncă în aer toată construcția bugetară. Vorbeau de o creștere a pensiilor până în septembrie de 40%. Asta înseamnă un impact de aproape 3% din PIB, ceea ce este absolut uriaș. Noi plecăm deja cu un deficit de probabil 6%, anul viitor se adaugă, deja ne ducem către 7-8%”, a explicat Răzvan Botea, editor Ziarul Financiar, la Aleph News.

Citește și

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN