• Marcel Boloș a dat avizul pentru proiectul noii legi a pensiilor.
  • Propunerea de a limita plățile cash nu va mai fi aplicată din 11 noiembrie.
  • Premierul Ciolacu vrea ca pensiile să crească cu 13,8%, din 1 ianuarie 2024.

Prima criză majoră din coaliția PSD – PNL a avut loc astăzi. Mărul discordiei: noua lege a pensiilor, cea care trebuia să fie aprobată în ședința de Guvern de astăzi. Ministerul Finanțelor de la PNL și Ministerul Muncii de la PSD au interpretat diferit cifrele pentru impactul bugetar al legii pensiilor. A ieșit o contră puternică și ședința a fost amânată.

Marcel Ciolacu Spunea că are o listă pentru Boloș pe care acesta trebuie să o îndeplinească, măsuri clare, termene clare privind implementarea digitalizării ANAF sau a felului în care va reuși să colecteze taxele la nivel de țară.

Dedesubtul este că există tensiuni între cele două partide, lucru deja cunoscut de câteva zile. Am tot observat la nivel de Partid Național Liberal, care a atacat sub diverse forme PSD, după ședința de vineri, Biroul Politic Național de la Sinaia, acolo unde liberalii au stabilit că vor participa singuri la alegerile de anul viitor. Liderii PNL care au spus în aceste zile că s-au săturat de prostiile care vin dinspre PSD.

Recomandări

ATENȚIE, CIP DEFECT
ISRAELUL EXTINDE OPERAȚIUNEA ÎN RAFAH
CIOLACU IA MĂSURI ANTI-SHRINKFLAȚIE
ÎNCEPE CAMPANIA ELECTORALĂ
COMPANIILE RESIMT SCĂDERI DUPĂ PANDEMIE
PROFESORII VOR LUCRA CU A.I.

Surse spun că ministrul de finanțe, Boloș, care participase la ședințele anterioare cu reprezentanți ai Comisiei Europene și nu numai, în această dimineață, nu a vrut să semneze proiectul privind legea pensiilor. Practic, era vorba despre o majorare în două etape a pensiilor, începând cu 01/01/2024 cu 13,8% ar fi urmat să să crească de la 1 ianuarie. Ministrul de finanțe spunea că nu există o sursă de finanțare.

Citește și