• Anunțul de închidere a Omegle a inclus o imagine a logo-ului său pe o piatră funerară.
  • Fondatorul Leif K Brooks a declarat că operarea site-ului nu mai este sustenabilă, nici din punct de vedere financiar, nici psihologic”.
  • Decizia vine în contextul în care platformele de social media se confruntă cu o supraveghere sporită.

Popularul site de chat video live Omegle se închide după 14 ani, în urma unor reclamații de abuzuri din partea utilizatorilor. Serviciul, care le permitea utilizatorilor să socializeze online cu necunoscuți la întâmplare, a crescut în popularitate printre copii și tineri în timpul pandemiei, anunță BBC.

Anunțul de închidere a Omegle a inclus o imagine a logo-ului său pe o piatră funerară. Fondatorul Leif K Brooks a declarat într-un comunicat că operarea site-ului nu mai este sustenabilă, nici din punct de vedere financiar, nici psihologic”.

Decizia vine în contextul în care platformele de social media se confruntă cu o supraveghere sporită din partea autorităților de reglementare din întreaga lume.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
SADIQ KHAN CANDIDEAZĂ LA MANDATUL 3
TEMPERATURI RECORD ÎN INDIA
MENIU A LA GREC
O LUNĂ DE SCHENGEN

Chiar în această săptămână, Ofcom a emis primele sale orientări pentru platformele tehnologice care respectă Legea privind siguranța online din Marea Britanie, iar autoritatea de reglementare în domeniul comunicațiilor a subliniat groomingul online.

Omegle a fost subiectul unor controverse, inclusiv într-un caz de referință în care o tânără americană a acuzat platforma că a asociat-o la întâmplare cu un pedofil.

Utilizatoarea contului era minoră când a avut loc incidentul, iar procesul împotriva Omegle a fost intentat 10 ani mai târziu, în noiembrie 2021. Echipa de avocați a Omegle a susținut în instanță că site-ul nu este de vină pentru cele întâmplate și a negat că ar fi un refugiu pentru prădători.

Joi, Brooks a declarat: Nu poate exista o contabilitate onestă a Omegle fără a recunoaște că unii oameni au folosit-o în mod abuziv, inclusiv pentru a comite crime atroce de nedescris”.

Citește și