• Brațul robotizat l-a prins și i-a împins corpul de banda transportoare, zdroindu-i fața și pieptul.
  • Bărbatul a fost dus la spital, dar mai târziu a murit.
  • Robotul era responsabil cu ridicarea cutiilor cu ardei și transferarea lor pe paleți. 

Un bărbat a murit zdrobit de un robot în Coreea de Sud, după ce nu a reușit să-l diferențieze de cutiile cu alimente pe care le manipula, spun rapoartele. Incidentul a avut loc când bărbatul, un angajat al companiei de robotică în vârstă de 40 de ani, inspecta robotul, anunță BBC.

Brațul robotizat, care l-a încurcat pe bărbat cu o cutie de legume, l-a prins și i-a împins corpul de banda transportoare, zdroindu-i fața și pieptul, a declarat agenția de presă sud-coreeană Yonhap. Bărbatul a fost dus la spital, dar mai târziu a murit.

Potrivit Yonhap, robotul era responsabil cu ridicarea cutiilor cu ardei și transferarea lor pe paleți. Bărbatul verificase operațiunile senzorului robotului înainte de testarea acestuia la uzina de sortare a ardeiului din provincia Gyeongsang de Sud, programată pentru 8 noiembrie, adaugă agenția, citând poliția.

Recomandări

BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
O NUNTĂ CU PERIPEȚII
CÂT MAI JOACĂ NADAL
AI LIBER LA TREN
WHATSAPP INTRODUCE NOI FUNCȚII
400 DE CADAVRE, GĂSITE ÎN GAZA

Testul fusese planificat inițial pentru 6 noiembrie, dar a fost amânat cu două zile din cauza problemelor cu senzorul robotului. Bărbatul, un muncitor de la compania care a fabricat brațul robotizat, efectua controale la mașină până târziu în noaptea de miercuri, când acesta a funcționat defectuos.

Într-o declarație după incident, un oficial de la Complexul Agricol de Export Donggoseong, care deține fabrica, a cerut instituirea unui sistem „precis și sigur”. În martie, un bărbat sud-coreean în vârstă de 50 de ani a suferit răni grave după ce a fost prins de un robot în timp ce lucra la o fabrică de piese auto.

Citește și