• Procurorii DNA au efectuat o acţiune în flagrant ce a vizat-o pe soacra primarului de Baia Mare, Cătălin Cherecheş.
  • Acesta este condamnat în primă instanţă într-un dosar de corupţie al DNA.
  • Joi, DNA a anunţat că au fost reţinute două persoane, soţ şi soţie.

Procurorii din cadrul DNA – Serviciul teritorial Cluj au anunţat joi că au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu data 9 noiembrie, a doi inculpaţi, soţ şi soţie, pentru săvârşirea infracţiunilor de dare de mită şi complicitate la dare de mită.

Procurorii DNA au efectuat o acţiune în flagrant ce a vizat-o pe soacra primarului de Baia Mare, Cătălin Cherecheş, condamnat în primă instanţă într-un dosar de corupţie al DNA, au declarat miercuri surse judiciare pentru Mediafax. Joi, DNA a anunţat că au fost reţinute două persoane, soţ şi soţie.

Potrivit procurorilor „în data de 25 octombrie 2023, în contextul în care un afin al lor era judecat într-un dosar de corupţie, aflat în faza apelului, inculpata ar fi luat legătura cu o persoană (martor în cauză), ruda unuia dintre judecătorii din complet, şi s-ar fi oferit să achiziţioneze o afacere pe care aceasta din urmă o deţinea pe raza judeţului Mureş cu o sumă cuprinsă între 50.000 – 100.000 euro, indicând totodată şi posibilitatea remiterii unor alte foloase necuvenite”.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
SADIQ KHAN CANDIDEAZĂ LA MANDATUL 3
MENIU A LA GREC
JOE BIDEN DECLASIFICĂ MARIJUANA
RAZBOIUL PENTRU A.I. A ÎNCEPUT

Procurorii au mai stabilit că „ofertă iniţială ar fi fost valabilă doar în condiţiile în care magistratul respectiv ar fi urmat să pronunţe o sentinţă favorabilă (soluţie mai blândă) în cauza în care afinul inculpatei ar fi fost judecat pentru săvârşirea unor presupuse infracţiuni de corupţie”.

Ulterior, la data de 6 noiembrie, inculpata ar fi promis judecătorului, prin intermediul aceluiaşi martor, suma de 50.000 euro, reprezentând un avans dintr-o sumă care nu a fost cuantificată până în prezent, restul banilor urmând a fi remişi după data când instanţa de judecată ar fi urmat să pronunţe în cauza respectivă o soluţie de achitare, au mai spus anchetatorii.

Întâlnirea a avut loc într-un restaurant din Cluj-Napoca.

„În contextul menţionat mai sus, în data de 08 noiembrie 2023, într-un restaurant de pe raza municipiului Cluj – Napoca, inculpata ar fi remis martorului avansul de 50.000 euro promis, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante. În demersurile descrise mai sus, inculpata ar fi fost ajutată de soţul său atât moral, cât şi material, acesta din urmă asigurându-i soţiei sale transportul atât în vederea ,,rezolvării problemei” la Baia Mare, cât şi ulterior, la remiterea sumei de 50.000 euro”, a precizat DNA.

Celor doi inculpaţi li s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, iar joi urmează să fie prezentaţi Tribunalului Mureş cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Citește și