• Legendarul atacant argentinian speră să își conducă echipa spre victorie împotriva Franței în finala Cupei Mondiale din 2022.
  • În luna august a aceluiași an, a debutat pentru Argentina, în victoria cu 2-1 în fața Ungariei.
  • Pentru mulți, o victorie la Cupa Mondială ar consolida, de asemenea, statutul lui Messi ca fiind cel mai mare fotbalist care a onorat vreodată planeta, după ani de dezbateri între fanii lui și Cristiano Ronaldo.

Cu un număr uimitor de 791 de goluri pentru club și țară, 41 de trofee de echipă și un record de șapte Ballon d’Ors în palmares, Lionel Messi și-a asigurat deja statutul de mare fotbalist. Duminică, un singur lucru contează pentru legendarul star argentinian – ridicarea Cupei Mondiale.

Jucătorul de 35 de ani își va conduce echipa în această seară în speranța de a câștiga singurul trofeu care i-a scăpat până acum – și cel mai mare dintre toate.

O victorie ar umple o gaură în palmaresul său deja exhaustiv și, în același timp, ar pune capăt la 36 de ani de suferință pentru Argentina, care a câștigat ultima dată turneul în 1986, datorită unei alte legende din La Albiceleste, Diego Maradona. Pentru mulți, o victorie la Cupa Mondială ar consolida, de asemenea, statutul lui Messi ca fiind cel mai mare fotbalist care a onorat vreodată planeta, după ani de dezbateri între fanii lui și Cristiano Ronaldo.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Dar mai întâi va trebui să își ghideze echipa în fața campioanei în exercițiu, Franța, care va încerca să scrie propria istorie duminică, pe stadionul Lusail din Qatar, devenind doar a treia echipă care câștigă două trofee consecutive la Cupa Mondială.

Înainte de meciul decisiv din această seară, despre care Messi spune că va fi probabil ultima sa apariție la Cupa Mondială, Sky News analizează aici cariera senzațională a superstarului argentinian, în cifre. După ce a dominat în ligile de juniori, Messi, un atacant mic de 1,70 m, cu un centru de greutate scăzut, un control excelent al mingii și un picior stâng strălucitor, a debutat la prima echipă la vârsta de 16 ani, într-un meci amical.

Primul său debut la profesioniști a avut loc la vârsta de 17 ani și trei luni, fiind cel mai tânăr jucător al Barcelonei din toate timpurile, într-un meci împotriva lui Espanyol, în octombrie 2004.

În acel sezon a jucat 244 de minute în nouă meciuri, marcând golul său de debut împotriva lui Albacete, în mai 2005. În luna august a aceluiași an, a debutat pentru Argentina, în victoria cu 2-1 în fața Ungariei.

Cu 40 de trofee de club și internaționale în palmares, o victorie la Cupa Mondială l-ar apropia pe Messi de titlul de cel mai decorat fotbalist din istorie, deținut în prezent de fostul său coechipier, fundașul dreapta brazilian Dani Alves. De-a lungul celor două decenii petrecute la Barcelona, Messi a cucerit un număr impresionant de 10 titluri în La Liga, șapte trofee în Liga Campionilor și 15 cupe naționale.