• Trei hoteluri din Qatar, gazda Cupei Mondiale la fotbal din 2022, au anunțat că refuză să găzduiască persoane homosexuale.
  • Jurnaliștii SVT Sport din Suedia a contactat mai multe hoteluri din Qatar și au încercat să rezerve o cameră pentru un cuplu gay.
  • Dintr-un total de aproximativ 50 de hoteluri, trei au refuzat categoric să aibă clienți gay, în timp ce 20 au acceptat, însă le-au recomandat suedezilor să nu-și dezvăluie orientarea sexuală niciodată în public.

Trei hoteluri din Qatar, gazda Cupei Mondiale la fotbal din 2022, au anunțat că refuză să găzduiască persoane homosexuale. Jurnaliștii de la SVT Sport s-au prezentat drept un cuplu gay suedez. În trei hoteluri li s-a spus că nu îi pot găzdui din cauza orientării lor sexuale. Alte 20 de hoteluri au fost de acord cu cazarea, în principiu, dar au avertizat că este mai bine ca suedezii să nu-și arate homosexualitatea în public.

Nu au existat obiecții cu privire la cazarea cuplului gay în 33 de hoteluri, în timp ce alte 13 unități de cazare nu au răspuns la întrebare.

Cupa Mondială din 2022 va avea loc în Qatar în perioada 21 noiembrie – 18 decembrie. Qatarul are reguli stricte anti-homosexualitate. Conform Equaldex, homosexualitatea este pedepsită cu 1-3 ani de închisoare, iar turiștii riscă deportarea imediată din Qatar dacă sunt prinși că ar fi gay.

Recomandări

METROUL NU MAI BATE PASUL PE LOC
CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE