- Marea Neagră este cel mai bun loc unde poţi învăţa să faci scufundări
- Poţi face scufundări tot timpul anului dacă ai un echipament adecvat
- În adâncuri, Marea Neagră oferă peisaje unice
Vremea s-a încălzit, dar totuşi încă nu este timp de plajă, iar sezonul estival încă nu a început. Dacă vrei să practici un sport mai puţin întâlnit, îţi recomandăm să încerci scufundările.
Advertisment
Roxana Ionescu, corespondent Aleph News, a fost instruită de Gabi pentru a explora Marea Neagră nu la suprafaţă, aşa cum o vedem toţi, ci din adânc.
Roxana Ionescu: Şi cum pot eu să car toată greutatea asta în apă, că e foarte grea?
Recomandări
Gabi, instructor: În apă te ţine ea pe tine şi nu tu pe ea.
„Am aproximativ 18 kilograme de echipament pe mine şi sunt gata să intru în Marea Neagră. Ce-i drept, mi-e puţin frică de apă, dar sunt convinsă că această temere îmi va fi învinsă acum”, transmite corespondentul Aleph News.
Scufundările sunt considerate ca fiind unul din cele mai captivante sporturi. Experienţa de a descoperi minunăţiile ascunse în adâncul apelor este unică. Și copiii pot practica acest sport, după ce fac un curs de scafandru.
Primul nivel de curs se numeşte open water diver şi te va costa aproximativ 1.200 lei. În şase şedinţe vei învăţa cum să foloseşti corect echipamentul, te vei scufunda, vei avea şi câteva ore de teorie, iar la final vei primi un brevet recunoscut internaţional.
Cosmin Brânzeanu, instructor Scuba Diving: Cred că aceleaşi riscuri ca şi mersul pe bicicletă, deci este un sport, riscurile sunt minime, toată lumea se sperie, nu fac scufundări că e periculos…nu, echipamentul este de aşa natură încât îţi conferă siguranţă.
În Constanţa, zona Cazino este cel mai bun loc pentru scuba diving. Aici vei vedea bancuri de peşti, căluţi de mare şi vegetaţie marină.
Costurile pentru echipamentul de scufundare sunt diferite. Preţurile pornesc de la 1.000 euro şi pot ajunge la 3.000 euro.
Partenerii noștri