• Maria Perez a doborât recordul mondial feminin de 35 km marș cu 29 de secunde, depășind recordul stabilit în martie de Kimberly Garcia din Peru.
  • „Nu m-am gândit la vreun timp sau la vreun obiectiv special înainte de start, am vrut doar să termin cât mai bine.”
  • Dacă va fi ratificată de World Athletics, Perez va deveni prima spanioloaică deținătoare a unui record mondial în aproape 15 ani.

Maria Perez a doborât recordul mondial feminin, depășind recordul stabilit în martie de Kimberly Garcia din Peru., spune CNN. Perez a trecut linia de sosire în două ore, 37 de minute și 15 secunde la Podebrady, în Republica Cehă, cu peste opt minute înaintea celei mai apropiate contracandidate, compatrioata sa Raquel Gonzales. Cristina Montesinos a terminat pe locul trei, completând o curățenie pentru Spania.

Potrivit European Athletics, ultimul spaniol care a doborât un record mondial în atletism a fost Francisco Fernandez, în 2008, la 10.000 de metri marș. „Este un sentiment plăcut să termini cursa, iar timpul este o mare recompensă pentru acest lucru”, a declarat Perez, conform European Athletics.

Recomandări

PRESIUNEA CREȘTE ASUPRA LUI BIDEN
ÎI IA HARRIS LOCUL LUI BIDEN?
PE CINE FACE DE RÂS ȘOȘOACĂ?
RUSIA ÎL CONDAMNĂ PE GERSHKOVICH
UNDE FUGI DE CANICULĂ ÎN WEEKEND?
ZBORURI AFECTATE DE PANA DE LA MICROSOFT

„Nu m-am gândit la vreun timp sau la vreun obiectiv special înainte de start, am vrut doar să termin cât mai bine.” Timpul lui Perez va trece prin procedura de ratificare a World Athletics, practică obișnuită atunci când sunt doborâte recorduri.

Perez, care a fost a patra la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020, desfășurate în 2021, a luat un avans timpuriu și confortabil până la al doilea kilometru și chiar i-a depășit pe unii dintre bărbați pe traseul de 1 km din parc.

Atleta din Granada s-a îndreptat spre victorie, terminând cu mai mult de opt minute în fața colegei sale de echipă Raquel Gonzalez, care a fost cronometrată cu 2:45:42. Francisco Fernandez a doborât recordul mondial masculin de 10.000 m marș în 2008.

Citește și:

Instagram își revine după o întrerupere globală. În ce fel au fost afectați utilizatorii

VIDEO. Mașinile autonome impresionează pe circuitul Indianapolis Motor Speedway

VIDEO. Vulcanul Etna a erupt. Traficul aerian a fost restricționat