• Max Verstappen a câștigat MP al Canadei.
  • Olandezul l-a egalat pe Ayrton Senna la numărul victorii în Formula 1.
  • Piloții de la Ferrari, Charles Lecler și Carlos Sainz au terminat pe patru, respectiv cinci. 

Pilotul olandez Max Verstappen s-a impus duminică în Marele Premiu al Canadei la Formula 1, reuşind victoria cu numărul 100 a echipei Red Bull Racing în Formula 1, scrie The Guardian.

Max Verstappen (Red Bull Racing) a câştigat la Montreal, aşa cum a făcut-o şi anul trecut, egalându-l pe Ayrton Senna la numărul de Grand Prix-uri câştigate – 41. Pe locul secund s-a clasat Fernando Alonso (Aston Martin), iar pe 3 a venit britanicul Lewis Hamilton (Mercedes). Locurile 4 şi 5 au fost ocupate de Ferrari, prin cei doi piloţi – monegascul Charles Leclerc, pe 4, şi spaniolul Carlos Sainz, pe 5.

Au abandonat George Russell (Mercedes) şi Logan Sargeant (Williams).

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

Max Verstappen a câștigat MP al Canadei

Cu victoria reuşită de Max Verstappen, echipa Red Bull Racing a ajuns la 100 de victorii în Campionatul Mondial de Formula 1.

În clasamentul general, Max Verstappen conduce cu 170 de puncte, urmat de mexicanul Sergio Perez (Red Bull Racing) – cu 117 puncte şi de Fernando Alonso – cu 99 de puncte.

În clasamentul pe echipe conduce Red Bull Racing – 287 puncte, pe locul secund este Mercedes (152 puncte), iar pe locul al treilea Aston Martin (134 puncte).

Citește și

Cauza exploziei de la barajul Nova Kahovka. Deflagrația ar fi avut loc în tunelul tehnic, care era controlat de ruși. Concluzia experților

Alexandru Rafila: „Nu există niciun pericol de holeră, iar eu sfătuiesc toţi românii să meargă la mare”

Românii nu mai țin banii la saltea, ci în bancă. BNR: Aproape 21 de milioane de carduri erau active în România la finalul anului 2022