• Există cufere speciale și pentru torța olimpică și paralimpică.
  • Un cufăr clasic Vuitton costa 45.000€.
  • Fabricarea fiecăruia a durat „săptămâni și săptămâni”.

Medaliile de la Jocurile de la Paris 2024 și torțele olimpice și paralimpice vor fi transportate și prezentate în cufere personalizate de Louis Vuitton, partener premium al comitetului de organizare.

Cuferele sunt confecționate în atelierul tradițional, deschis în 1854 la Asnière, în nordul Parisului. Rămâne încă un mister câte cufere purtând celebra monogramă s-au pregătit, unde sunt depozitate și nici unde vor fi amplasate în timpul Jocurilor. Unul pentru torța olimpică, unul pentru torța paralimpica și cel puțin două pentru medalii. Patronii grupului spun că în felul acesta, „vor fi asociate cu evenimentele majore ale JO 24, cum ar fi în timpul călătoriei flăcării olimpice în Franța pentru Cufărul Torței și la Parcul Campionilor, la Trocadero, pentru Cufărul Medaliilor.

Cât timp a durat fabricarea acestor cufere


„Timpul necesar pentru ca produsul să fie perfect” spune grupul LVMH (proprietar al mărcii și partener premium Paris 2024) „luni și luni”. Primul pas a fost crearea proiectului. Urmează apoi modelarea pe computer, acoperirea, încălțarea, adică montarea încuietorilor, cataramelor, mânerelor și “lozinarea”, termen specific Vuitton pentru a proteja marginile bagajelor. Broasca, supusă unei îngrijiri deosebite, se va adapta la o cheie unică, iar aceasta va permite Comitetului să deschidă portbagajul.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

Prețul unui astfel de cufăr clasic Louis Vuitton este de 45.000€. Cel pentru medalii este însă mult mai complex. Este un XXL care poate transporta până la 468 de medalii și seamănă cu un dulap, are 16 sertare în fiecare ușa și 30 în partea centrală.

Citește și