• Miliardarul rus Roman Abramovici a predat administrarea clubului de fotbal către administratorii fundaţiei sale caritabile.
  • Abramovici a devenit proprietarul companiilor care controlează Chelsea în 2003 şi este văzut ca un apropiat al preşedintelui rus Vladimir Putin.

Miliardarul rus Roman Abramovici a predat administrarea clubului de fotbal către administratorii fundaţiei sale caritabile, anunţă BBC.

În timpul celor aproape 20 de ani în care am deţinut Chelsea FC, am considerat întotdeauna că rolul meu este acela de custode al clubului, a cărui sarcină este să se asigure că avem cât mai mult succes astăzi, dar şi să construim pentru viitor, jucând în acelaşi timp un rol pozitiv în comunităţile noastre. Întotdeauna am luat decizii având în vedere cel mai bun interes al clubului. Îmi menţin angajamentul faţă de aceste valori. Acesta este motivul pentru care le încredinţez, astăzi, administratorilor fundaţiei caritabile Chelsea, administrarea şi îngrijirea Chelsea FC. Cred că în prezent ei sunt în cea mai bună poziţie pentru a veghea la interesele Clubului, ale jucătorilor, ale personalului şi ale fanilor”, a declarat Roman Abramovici.

Abramovici, care a făcut avere în anii ’90 în domeniul petrolului şi gazelor, a devenit proprietarul companiilor care controlează Chelsea în 2003 şi este văzut ca un apropiat al preşedintelui rus Vladimir Putin.

Recomandări

AI PRIMAR A.I. AVATAR
HAMAS ATACĂ TEL AVIV
TURBULENȚELE SUNT ÎN CREȘTERE
CHARLES LECREC A CÂȘTIGAT CURSA DE LA MONACO
13 OAMENI MOR ÎN URMA TORNADELOR
SCHOLZ ARE „REGULI CLARE" PENTRU UCRAINA

O serie de ţări occidentale au impus sancţiuni împotriva lui Putin şi a ministrului său de externe în ultimele zile, inclusiv Marea Britanie, UE şi SUA.