• Euro 2020 ar fi trebuit să aibă loc iniţial anul trecut, dar a fost amânat din cauza pandemiei
  • UEFA a declarat că numele a fost păstrat pentru a „păstra viziunea competiţiei”

Euro 2020 începe vineri, 11 iunie, la un an distanţă de la data stabilită iniţial. Chiar dacă turneul final a fost mutat în 2021, numele a rămas în continuare Euro 2020.

Care este motivul pentru care Euro 2020 nu este numit Euro 2021?

UEFA a declarat că numele a fost păstrat pentru a „păstra viziunea competiţiei”. Pentru a schimba numele, este necesară o schimbare de branding şi a tuturor lucrurilor cu însemnele competiţiei, care au fost deja lansate.

Schimbarea numelui în „Euro 2021” ar însemna că orice articol cumpărat de fani anul trecut ar fi devenit inutil.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

„În plus, va servi ca un memento al modului în care întreaga familie a fotbalului s-a reunit pentru a răspunde circumstanţelor extraordinare ale pandemiei şi a momentelor dificile prin care Europa şi lumea întreagă au trebuit să treacă în 2020”, a declarat UEFA într-un comunicat.

„Această alegere este în concordanţă cu angajamentul UEFA de a face Euro 2020 un eveniment sustenabil şi de a nu genera cantităţi suplimentare de deşeuri. O mulţime de materiale au fost deja produse până la amânarea turneului. O schimbare de nume ar fi însemnat distrugerea şi reproducerea unor astfel de obiecte”, a mai declarat forul continental.

Începând cu data de 11 iunie 2021, când începe Euro 2020, Banca Naţională a României va lansa o monedă de colecţie cu tema Campionatul European de Fotbal 2020.

Euro 2020. Echipa cotată cu prima şansă la câştigarea turneului

Conform unui studiu amplu realizat de Stats Perfom Predictor, instrumentul dezvoltat de compania de analiză sportivă Opta, Franța are cele mai mari șanse că câștige trofeul de anul acesta, mai exact 20,5%. Ea este urmată de Belgia cu 15,7 %.

Turneul final Euro 2020 începe pe 11 iunie şi se va termina pe 11 iulie, ziua în care este programată finala. Primul meci pe Arena Națională se joacă pe 13 iunie.