• Oficialii de securitate aeriană din SUA au dezvăluit care ar fi fost motivul accidentului aviatic în care Kobe Bryant și fiica sa, Gianna, de 13 ani, și-au pierdut viața
  • Prăbușirea elicopterului a fost cauzată de o eroare de pilotaj
  • Pilotul Ara Zobayan a fost printre cele nouă persoane ucise în accident

La mai bine de un an de la tragica moarte a lui Kobe Bryant, într-un accident aviatic care a ridicat semne de întrebare și care a șocat o lume întreagă, s-a aflat că pilotul elicopterului în care se aflau baschetbalistul și fiica lui, Gianna, dar și alți șapte pasageri, a comis o greșeală importantă de pilotaj.

Pilotul Ara Zobayan este vinovat, deci, pentru că ar fi încălcat standardele federale, care îi cereau să aibă vizibilitate în direcția în care se îndreaptă, și a zburat printre norii groși, care l-au dezorientat, a explicat Robert Sumwalt, președintele Comitetului Național pentru Siguranță în Transporturi, în timpul unei audieri ce a avut ca scop identificarea cauzelor care au provocat accidentul, scrie The Guardian.

Elicopterul Sikorsky S-76 a urcat brusc și aproape că a intrat în nori, iar apoi a început să coboare rapid, înainte de a se prăbuși în dealurile din sudul Californiei, ucigându-i pe toți cei aflați la bord. Ce a pățit Zobayan li se poate întâmpla piloților în condiții de vizibilitate redusă, atunci când nu își pot da seama unde este solul sau în ce direcție se îndreaptă aeronava.

Recomandări

CÂND ÎNCEP COPIII SĂ FOLOSEASCĂ A.I.
JAPONIA PREZINTĂ TEHNOLOGIA 6G
MET GALA 2024
IOHANNIS SE ÎNTÂLNEȘTE CU BIDEN
GATES ÎȘI VINDE IAHTURIURILE
CUM ARATĂ UK LA UN AN DE LA ÎNCORONARE?

Înainte de prăbuşire, Zobayan a spus turnului de control că elicopterul urcă şi aproape a trecut de plafonul de nori. Anchetatorii NTSB au spus însă că aeronava vira de fapt şi începea să coboare cu o viteză crescândă. Nu a existat niciun semn de defecțiune mecanică.